Tiszatelek

2023.01.28. 20:00

Emlékezés a névadóra, télűzés maszkabállal

A meghosszabbított téli szünet után kellemes hőmérsékletű épület várta a Tiszateleki Hunyadi Mátyás Általános Iskola nebulóit is.

Az ősszel a Szabolcsi Szimfonikus Zenekar is adott koncertet a tiszateleki iskolában

Forrás: Iskola

A diákok lelkesen mentek ismét az oktatási intézménybe, hiszen találkozhattak a barátnőkkel, a barátokkal. A kortársaikhoz hasonlóan a tanulás ritmusát hamar fel kellett venniük, hiszen az I. félévből már csak két hét volt hátra, a nyolcadikos diákok pedig készülhettek a központi írásbelire, amit az elmúlt szombaton meg is írtak.

Az élő zene varázsa

– A nyolcadikos diákjaink a középfokú központi írásbelit Ibrányban, illetve Nyíregyházán abban a középiskolában írták meg, ahol szeretnének tovább tanulni – tájékoztatta szerkesztőségünket Molnár József, a tiszateleki iskola igazgatója.

– Az első félévet lezáró osztályozó konferenciát pénteken megrendeztük, ezen a héten a KRÉTA-rendszeren keresztül a szülők is megtudhatják, hogy az egyes tantárgyakból milyen érdemjegyeket kapott a gyermekük. Ma már nincs papíralapú értesítés, a szülő az internetnek köszönhetően tájékozódhat gyermeke iskolai előmeneteléről. Az édesapáknak és édesanyáknak nem kell aláírniuk semmit sem, nekünk az a visszajelzés, hogy látjuk, beléptek a rendszerbe megnézni az érdemjegyeket. Ha valamelyik felnőttnél azt tapasztaljuk a tanév során, hogy nem jelentkezik be folyamatosan a rendszerbe, akkor telefonon érdeklődőm, hogy mi a gond – tudtuk meg az intézmény vezetőjétől, aki beszámolt további programokról is.

– Február 24-én, Mátyás-napján rendezzük meg a névadó ünnepséget, s mivel péntekre esik, akkor tartjuk meg a farsangi mulatságot is. Az ősszel elmaradt a jótékonysági bálunk, tavasszal szeretnénk pótolni.

– A Filharmónia Magyarország szervezésében tavasszal lesz két ifjúsági bérletes előadás, imádjuk ezeket a programokat, amelyeken minden tanulónk részt vesz. A diákok is ráéreztek már arra, hogy teljesen más élőben hallani egy zenekart, mint a rádión vagy hangszórón keresztül. 
KM

Címkék#Tiszatelek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában