Rendőrgyilkosság

2023.01.20. 09:56

"Ez nem volt igazságos az élettől!" - Megható felvétel került elő a néhai rendőrről

Vigasztalhatatlanok Baumann Péter posztumusz főhadnagy barátai. Az újbudai rendőrgyilkosság áldozatát Sz. Szilárd késelte halálra, miután valamennyi szomszédjához bezörgetett démonjárást feltételezve, majd egy idős asszony ajtaját betörte - írta a Bors.

Forrás: BRFK / FACEBOOK

Baumann Péter valóban a hivatásának érezte a rend védelmét, miközben az őt ismerők szerint egy csupaszív fiatal volt. Február elején lett volna 30 éves, a barátnőjével, Nikivel pedig már az esküvőt tervezték. A múlt csütörtök éjjel egy felbőszült férfi szíven szúrta, két társát pedig megsebesítette. Péter kollégáit már kiengedték a kórházból, ám a főhadnagy életét nem lehetett megmenteni.

A fiatal rendőr barátai a tragédia óta folyamatosan közzéteszik gondolataikat a Péter Facebook-profilján.

Akárhányszor próbálom összeszedni a gondolataimat, mindig arra jutok, hogy ez nem fair, nem volt igazságos az élettől. Attól az élettől, amelyet te annyira szerettél élni. Gyönyörű lelked volt, rengeteget adtál a világnak és ez a hely sokkal kevesebb lett nélküled.

– A mosolyokról emlékszünk Rád, amiket mások arcára csaltál és a tiedre is, ami rendíthetetlen volt. A mérhetetlen szeretetre és kedvességre, amivel másokhoz fordultál. Tetőtől talpig jóságos voltál – írta egy fiatal hölgy, aki egy megható fotót is mellékelt Petihez címzett üzenetéhez. A képen az elhunyt rendőr látható, amint egy bújós kismacskát dédelget.

Pétert csupaszív embernek ismerték
Forrás: Facebook

A posztumusz főhadnagy egy másik közeli ismerőse felidézte, ahogy 10 évvel ezelőtt együtt végeztek a rendészeti iskolában.

Nem találom a szavakat... 10 évvel ezelőtt együtt, egymás mellett mondtuk el az eskü szövegét! Életem kockáztatásával is teljesítem...  – idézett a szövegből a jóbarát.

– Megannyi emlék és pillanat kavarog bennem a sulis éveinkből! Olyan fiatal voltál még... olyan jószívű... olyan kedves és segítőkész. És ez annyira igazságtalan és felfoghatatlan!

Forrás: borsonline.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában