Bűnügy

2023.01.12. 10:05

Fázott, ivott, vezetett - ráfázott a férfi Nyíregyházán

A finn módszer lett a "veszte"

Múlt év novemberének végén egyik nap a férfi a kertjében dolgozott, ahol a zöldségek felszedésével volt elfoglalva. A munka fárasztó volt, az idő pedig hideg, ezért a nap végére az átfázott férfi több pohárnyi pálinkát is elfogyasztott, hogy felmelegedjen. Másnap reggel a városba kellett mennie gépkocsival hivatalos ügyeit intézni, majd onnan hazafelé tartva a délelőtti órákban a rendőrök a Debreceni úton igazoltatták. Ez egyébként egy finn módszeres igazoltatás volt, amikor a rendőrség kizárólag az ittas vezetők kiszűrésére törekszik.

 

A rendőrök szondát, majd légalkoholmérőt fújattak ki a vádlottal, mely enyhe fokú ittas állapotot jelzett, ezért a férfi vezetői engedélyét a helyszínen elvették.

 

Nem árt azzal tisztában lenni, hogy az előző nap elfogyasztott alkohol a szervezetből csak lassan ürül ki, ezért másnap is csak kellő körültekintés után lehet gépkocsit vezetni.

Az ügyészség ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségével vádolja a férfit, és azt indítványozta, hogy a bíróság pénzbüntetést szabjon ki vele szemben és tiltsa el a személygépkocsi vezetésétől is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában