Katasztrófavédelmi

2023.01.16. 11:51

Több baleset és lakástűz is volt hétvégén

Péntektől vasárnap éjfélig tizenhét segélyhívás érkezett a tevékenységirányító központba.

Pénteken tűz keletkezett egy mátészalkai lakatlan családi ház egyik szobájában. A lángok átterjedtek a szomszédos nappaliba is. A százötven négyzetméteres ingatlan helyiségeiben a bútorzat és használati tárgyak égtek. A helyi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral, kéziszerszámokkal avatkoztak be. Személyi sérülés nem történt. Tűzvizsgálatra okot adó körülmény nem merült fel.

Favágási munkálatokat követően lakóépületre dőlt egy tíz méteres fenyőfa Nyíregyháza-Mátyásbokornál. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrész és dugólétra segítségével avatkoztak be, a fát eltávolították az épületről. Személyi sérülés nem történt.

 

Szombaton lesodródott az útról, fának hajtott, majd a tetejére borult egy személyautó a 36-os főút 15-ös kilométerénél, Tiszavasvári és Polgár között. A tiszavasvári önkormányzati tűzoltók egy embert feszítővágóval emeltek ki a járműből, majd átadták őt a mentőknek. A rendőrségi helyszínelést követően az egység autómentő közreműködésével a járművet kerekeire állította, majd az áramtalanítását elvégezte. 

Lesodródott az úttestről, árokba hajtott és az oldalára borult egy kisteherautó Rétközberencsnél. A kisvárdai hivatásos és az ajaki önkéntes tűzoltók áramtalanították a járművet. 

Villanyoszlopnak ütközött, és kidöntötte azt egy személygépkocsi a 38-as főút 12-es kilométere közelében, a rakamazi Kossuth úton. A műszaki mentést a helyi önkéntes tűzoltók végezték.

Két személygépkocsi ütközött a nyíregyházi Derkovits utcánál. A helyi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában