Előkészítő ülés

2023.02.09. 11:30

Az ütést elismerte, de azt mondta, nem lépett a férfi nyakára

Az előkészítő ülésen nem született ítélet, így tárgyaláson tárják majd fel az ügy részleteit.

Fotó: Dodó Ferenc

Mint ahogy arról beszámoltunk: egy félreértés miatt történt tragédia egy gávavencsellői kocsmában tavaly július 29-én. A kocsmáros szerette volna beindítani a traktorját, de egy elhajlott alkatrész miatt ez nem sikerült, ezért káromkodni kezdett. Az egyik vendég a szomszédban lévő kerthelyiségben ezt meghallotta, és azt hitte, hogy a szomszéd asztalnál ülő férfi vele kötekszik. A traktoros átszólt, hogy ő káromkodott, és még bocsánatot is kértek egymástól: tisztázták a tévedést, megnyugodtak a kedélyek. Záráskor azonban, amikor mindenki indult haza, a már említett vendég nekiesett annak a férfinak, akiről azt hitte, kötekszik vele. Leütötte, és amikor a földre esett, rátaposott a nyakára. Egy másik vendéget is megütött, majd biciklivel hazament – a rendőrök az otthonában fogták el. A férfit életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba, a verekedővel szemben emberölés kísérlete miatt indult nyomozás. A megütött vendég azonban augusztus 3-án belehalt a sérüléseibe, így K. J.-nek csütörtök délelőtt halált okozó testi sértés bűntette miatt kellett a Nyíregyházi Törvényszék dr. Polyák Mónika vezette tanácsa elé állnia. 

 

A betonba ütötte a fejét

Az ügyben tartott előkészítő ülésen elhangzott: K.J. a korábbi összeszólalkozásuk után este fél kilenckor ököllel állon ütötte a férfit, aki elesett és a fejét a betonba ütötte, majd kétszer a nyakára taposott, miközben azt kiabálta, hogy dögöljön meg. A férfi koponyaalapi törést szenvedett, de több bevérzése, s agyi zúzódása is keletkezett, és a gondos kórházi ápolás ellenére néhány nappal az eset után meghalt. Az ügyész azt mondta, ha K.J. beismerő vallomást tesz és nem kéri a tárgyalás megtartását, 6 év börtönbüntetést kellene kiszabni rá, feltételesen a büntetés 2/3-ának letöltése után szabadulhatna. A 30 éves vádlott részben beismerte a tettét: azt mondta, valóban megütötte a későbbi áldozatot, de nem lépett a nyakára. 

– A korábbi szóváltás után fenyegetően megindult felém, és azt kérdezte, miért szidom az anyját, én pedig védekezésből megütöttem – mondta és hozzátette, ezután az apósa elhúzta onnan, s nem lépett a férfi nyakára. – Sokallom a hat évet, de ha reális ítélet születik, lemondok a tárgyaláshoz való jogomról, mert nem akarom elhúzni az ügyet. Három kiskorú gyermek gondviselője vagyok, az élettársamnak nagyon nehéz egyedül gondoskodni róluk – mondta. A védője úgy fogalmazott: a történeti tényállás nem egyezik meg az ügyész által elmondottakkal: a férfin nem voltak külsérelmi nyomok, és a jelenlévők is máshogy emlékeznek arra, valóban rálépett-e ügyfele a későbbi áldozat nyakára.
 

Mivel a vádlott nem a tényállással megegyezően ismerte el a bűnösségét, az előkészítő ülésen nem született ítélet, ami azt jelenti, hogy tárgyaláson tárják majd fel az ügy részleteit – az elsőt március 9-ére tűzte ki a bíró.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában