Szabolcs-Szatmár-Bereg

2023.02.24. 11:57

Csellengőket ellenőriztek Fehérgyarmaton

A program célja a gyermek- és fiatalkorú lakosság védelme, az áldozattá válásuk megelőzése.

Fotó: Rendőrség

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya a Fehérgyarmati Család- és Gyermekjóléti Szolgálat és a Fehérgyarmati Rendőrkapitányság munkatársaival a csellengő gyermekek felkutatása érdekében tartottak ellenőrzést Fehérgyarmat területén 2023. február 21-én.

A szakemberek a belvárost, az autóbusz-állomás területét, illetve a fiatalok által gyakran látogatott helyeket keresték fel. A prevenciós ellenőrzés ezúttal is eredményesnek bizonyult, két olyan fiatallal is találkoztak, akik oktatási időben iskola helyett a belvárosi csellengést választották.

Az áldozattá válás szempontjából az egyik legveszélyeztetettebb korcsoport a gyermek- és fiatalkorú lakosság. A bűncselekmények áldozatainak világnapja alkalmából az igazoltatott fiatalokkal a rendőrök az áldozattá válás elkerülési lehetőségeiről is beszélgettek.

A bűnmegelőzési szakemberek fiataloknak szóló tanácsai:

- Internet és közösségi oldalak használatához válassz hosszú, bonyolult jelszavakat,  és azokat soha ne oszd meg másokkal,
- ne ossz meg magadról intim képeket, amelyek miatt később kínos helyzetbe kerülhetsz,
- ne adj ki magadról személyes információkat, adatokat ismeretlennek,
- forgalmas utcán, üzletben, tömegközlekedési eszközökön mobiltelefonod, pénztárcádat, irataidat tárold biztonságos helyen!

Amennyiben áldozattá vált, hívja az éjjel-nappal ingyenesen elérhető 06-80-225-225 telefonszámot, vagy keresse közvetlenül bármelyik, az Önhöz legközelebbi kormányhivatal Áldozatsegítő Szolgálatát.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában