Szabolcs-Szatmár-Bereg

2023.02.09. 11:06

Három betörőt fogtak el a nyírbátori nyomozók

A háromfős társaság egyik tagját őrizetbe vették, ketten szabadlábon védekezhetnek.

A Nyírbátori Rendőrkapitányság lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást F. D. 28 éves piricsei, B. Ö. 29 éves és B. I. 31 éves nyírbélteki lakosok ellen. A nyomozás adatai szerint a férfiak 2022. december és 2023. február 4-e között anyagi haszonszerzés érdekében betörtek egy nyírbélteki lakóházba, ahonnan eltulajdonítottak vasöntvény radiátorokat, tea tűzhelyet, mosógépet, mikrohullámú sütőt, hősugárzókat, rotációs kapát, fűkaszát, láncfűrészt, fűnyírót, gázpalackot, étkészletet, hosszabbítókat, elektromos hajnyírót és tartozékait, sarokcsiszolót, villáskulcs és csavarhúzó készleteket, valamint kisebb használati tárgyakat. A bűncselekménnyel okozott kár közel kétmillió forint. 

 

A gyanúsítottak az eltulajdonított értékeket egyikük házába vitték, és amit csak tudtak már másnap pénzzé tettek. A gyors rendőri intézkedés eredményeképpen a bűncselekményből származó használati tárgyak jelentős részét a nyomozók még eladás előtt, az elkövető házában lefoglalták.

 

B. Ö. és B. I. gyanúsítottak beismerő vallomást tettek, ők a büntetőeljárás alatt szabadlábon védekezhetnek. F. D.-t, aki megalapozottan gyanúsítható egy 2022. augusztusában Piricsén elkövetett lopás bűncselekménnyel is, ahol szintén egy lakóházból tulajdonított el egy televíziót és egy wifi egységet, kihallgatása után őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására.

 
 
 
 

Fotók: Rendőrség

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában