Gereblyéztek

2023.02.03. 09:05

Orvhalászokat füleltek le Tiszaeszlárnál

Tiltott halászati módszerrel, ún. gereblyézéssel akartak halat fogni karácsonyra, de a halőrök észrevették őket, és értesítették a rendőröket.

A két férfi 2022. december 19-én a déli órákban ment ki Tiszaeszlár külterületére, a Tisza partjára azért, hogy ott gereblyéző módszerrel halat fogjanak az ünnepi asztalra.

A vádlottak csak egy-egy horgászbotot vittek magukkal, amelyekre több ágú horgot szereltek. Ennek a tiltott halászati módszernek az a lényege, hogy a horgokat csali nélkül a meder fenekéig leengedve húzó, rángató mozdulatokkal megpróbálják a halak testébe a horgot beleakasztani. Ezt a jellegzetes mozdulatot vették észre a túlpartról a halászati őrök, akik értesítették a vízi rendészet járőreit.

A járőrök mikor a két férfit tetten érték, már mindketten fogtak egy-egy nagyobb méretű busát, melyek értéke nem érte el az bűncselekményi értékhatárt, így orvhalászat miatt büntető, lopás miatt pedig szabálysértési eljárás indult ellenük.

Az orvhalászat vétsége miatt akár 2 évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség -

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában