Letartóztatták

2023.02.07. 13:09

Propán-bután gázt inhalált majd a rendőrökre támadt a nyírségi férfi

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak és könnyű testi sértés miatt indítványozta a nyírségi férfi letartóztatásának elrendelését.

Forrás: illusztráció / shutterstock

A rendelkezésre álló adatok szerint 2023. február 5-én délután egy 21 éves férfi lakóhelyén bódultság előidézése céljából öngyújtók utántöltésére használt tartályból propán-bután gázt inhalált, illetve nagyobb mennyiségű alkoholt is fogyasztott, amelyek hatására ittas, zavart állapotba került és agresszívan viselkedett családtagjaival szemben. Mindezek miatt a férfi testvére bejelentést tett a segélyhívó központba és mentőt kért, azonban a leírt tünetek alapján a Tevékenység-irányítási Központ rendőröket is a helyszínre irányított, hogy biztosítsák a mentősök munkáját.

A küldés alapján egy mentő gépkocsi és négy rendőr érkezett a helyszínre, akiket a bejelentő fogadott, míg a férfi a házban tartózkodott. A rendőrök az ingatlan felé indultak, amikor a férfi hirtelen kinyitotta az ajtót és kirohant a házból, majd a közelben tartózkodó egyik rendőrt megragadta és eltaszította az útjából. A menekülő férfit a másik rendőr a vállánál megfogta és próbálta megállítani, de a férfi szabadulni akart a fogásból, ezért kibillentette egyensúlyából a rendőrt és nekinyomta a házfalnak a bal vállát még mindig fogó törzsőrmester kézfejét, aki ettől zúzódásos, nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérülést szenvedett.

Ezután a rendőrök testi kényszert alkalmaztak a férfival szemben, megbilincselték, majd kórházba szállították.

Az ügyészség elrendelte az elkövető őrizetét, majd gyanúsítotti kihallgatása után indítványozta letartóztatását.  A gyanúsított – döntően személy elleni erőszakos bűncselekmények miatt – többszörösen büntetett előéletű, erőszakos cselekmények miatt felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt áll és más szándékos bűncselekmények miatt két további büntetőeljárás is folyamatban van ellene és a szabálysértési nyilvántartásban is többször szerepel.

A kényszerintézkedés tárgyában a Debreceni Járásbíróság holnap dönt.

Forrás: ugyeszseg.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában