Szabolcs-Szatmár-Bereg

2023.02.16. 10:36

Tényleg minden mindegy? - Részegen, lejárt műszakival, biztosítás nélkül furikázott a 41-esen a petneházi férfi

A Szabolcs vármegyei MEKTO járőrei kiszűrték a forgalomból a járművezetőt, most a rendőrség őrizetében van.

Fotó: Illusztráció: Shutterstock

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság Rendészeti Igazgatóság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztályának járőrei vontak intézkedés alá egy személygépjárművel közlekedő petneházi lakost 2023. február 15-én 22 óra körül a 41-es számú főút 21. kilométerszelvényében Baktalórántháza és Levelek között.

A rendőrök megállapították, hogy a járművezető nem rendelkezik érvényes vezetői engedéllyel, valamint a vele szemben alkalmazott alkoholszonda is pozitív értéket mutatott. A férfi által vezetett autó műszaki érvényessége közel két éve lejárt és érvényes kötelező gépjármű felelősségbiztosítása sem volt. A rendőrök a járművezetőt a Nyíregyházi Rendőrkapitányságra előállították, és az engedély nélküli járművezetés, a lejárt műszaki érvényesség, valamint a kötelező gépjármű felelősségbiztosítás hiánya miatt őrizetbe vétele mellett szabálysértési eljárást folytatnak, míg a járművezetés ittas állapotban bűncselekmény elkövetése miatt külön büntetőeljárást kezdeményeztek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában