Szabolcs-Szatmár-Bereg

2023.02.20. 08:57

Zsebből csengette ki a gigabírságot a sofőr Lónyánál

Nem okozott gondot a helyszínen megfizetni a több mint hárommilliós bírságot annak a férfinak, akinél csaknem ezer doboz csempészcigarettát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai.

Fotó: Archív fotó/Rendőrség

A keleti határon, Lónyánál ellenőrizték a pénzügyőrök azt a sofőrt, aki mindössze két doboz cigarettáról tett bejelentést. Ella, a NAV-os szolgálati kutya pillanatok alatt rácáfolt a sofőr állítására, amikor átvizsgálták az autót, amiben a kettő helyett csaknem ezer doboz magyar zárjegy nélküli cigaretta lapult.

A csomagtér tolóajtajából, az oldalkárpitokból, a pótkerékből és a motortér esőcsatornájából egymás után szedték ki a pénzügyőrök a csempészárut. 

A férfi minden kartonra azt mondta, hogy az övé, majd minden további nélkül a helyszínen kifizette a több mint hárommillió forintos bírságot. Ezzel azonban az eljárásnak még nincs vége, a NAV munkatársai – a csempészcigaretta lefoglalása mellett – feljelentést tettek költségvetési csalás gyanúja miatt.

- NAV -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában