Ejnye!

2023.03.10. 10:45

Az ittas sofőr átengedte a vezetést az ittas utasnak, akinek jogsija se volt

Együtt italoztak, majd ittas munkatársának engedte át a vezetést, az ügyészség mindkettőjükkel szemben vádat emelt.

1740182243

Forrás: illusztráció / shutterstock

A két középkorú férfi 2023. január 29-én már a reggeli órákban italozni kezdett, egyikük közepes mennyiségű, másikuk nagyobb mennyiségű szeszes italt fogyasztott, majd úgy döntöttek, hogy autóval indulnak el ideiglenes szálláshelyükre.

Az erősen ittas férfi átengedte a vezetést a kevésbé ittas munkatársának, aki vezetői engedéllyel sem rendelkezett, ugyanis azt korábban tőle éppen ittas vezetés miatt elvették.

A személygépkocsival Tiszalök belterületén közlekedtek, amikor a rendőrjárőr őket megállította, és mivel észlelte a gépkocsivezető ittasságát, a rendőrkapitányságra előállította.

Az ügyészség mindkét férfivel szemben vádiratot nyújtott be, a sofőrt ittas vezetéssel, a tulajdonában lévő személygépkocsi vezetését ittas személynek átengedő férfit pedig járművezetés tiltott átengedésével vádolja. Mindketten pénzbüntetésre és járművezetéstől eltiltásra számíthatnak.

- Dr. Borsodi-Buss Emese, helyettes sajtószóvivő -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában