Bűn

2023.03.23. 10:55

Így lépett a bűn útjára az ötvenes éveiben járó nő Nyíregyházán!

Lebukott a nyíregyházi ABC fosztogatója

Forrás: illusztráció / shutterstock

Két hónap alatt 13-szor lopott élelmiszert egy nyíregyházi ABC-ből egy ötvenes éveiben járó nő, de végül elkapták. 

A Nyíregyházi Járási Ügyészség vádiratának lényege szerint a középkorú nő 2022. szeptember vége és november vége közötti időszakban 13-szor ment be ugyanabba a nyíregyházi belvárosi ABC-be, ahonnan minden alkalommal pékárut, húsféléket, tejterméket, édességet és ásványvizet tulajdonított el úgy, hogy azokat a táskájába pakolta, majd fizetés nélkül távozott az üzletből. Az egyes alkalmak során 1.000-12.000 forintig terjedt az eltulajdonított dolgok értéke.

A nőt úgy kapták el, hogy az üzlet biztonsági szolgálatának feltűnt az, hogy a viszonylag jól öltözött nő rendszeresen a csemegepult környékén álldogál, majd az esti záráskor azt tapasztalták, hogy a csemegepultból több termék is úgy hiányzik, hogy az a kasszán nem ment keresztül. Figyelték a nőt, így 2022. november 21-én a kamerák „kereszttüzében” sétálgatott a boltban, amikor is csirkemellet, csokoládét, szalámit pakolt a táskájába 5.870,- forint értékben, de a pénztárnál feltartóztatták. Összesen 66.914,- forint értékű árut tulajdonított el a nő az ABC-ből.

Tettét kihallgatása során azzal magyarázta, hogy kevés a fizetése, és ezért rászorult arra, hogy főként élelmiszert lopjon.

Az ügyészség lopás vétségével vádolta a nőt, a bíróság pedig 1 év 6 hónapra próbára bocsátotta, ami azt jelenti, hogy ha másfél évig nem követ el újabb bűncselekményt, akkor nem szabnak ki vele szemben büntetést. A bíróság arra is kötelezte a nőt, hogy térítse meg az üzletnek okozott kárt.

Dr. Szilágyi László sajtószóvivő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában