Főügyészség

2023.03.21. 09:53

Vérfertőzés, öngyilkosság, baltás támadás - Durva, mi történt a nyírségi településen!

Emberölés bűntettének kísérletével vádolja a vármegyei főügyészség azt a 45 éves férfit, aki nevelőapját haragból baltával fejbe vágta.

2174658751

Forrás: illusztráció / shutterstock

A vádirat lényege szerint a vádlott élettársával vérfertőző kapcsolatban élt a nyírségi településen, és a nő 2022. június 26-án a családi házuk padlásán felakasztotta magát és elhalálozott.

A vádlott szólt a nevelőapjának, azaz a sértettnek, hogy közösen menjenek fel a padlásra és vágják le a holttestet a kötélről, amit meg is tettek, de már nem tudták újraéleszteni a nőt. Ekkor a sértett vitába szállt a vádlottal, melynek során felrótta neki azt, hogy feltehetően a vérfertőző kapcsolatuk és az ebből indult nyomozás miatt akasztotta fel magát a nő, hiszen attól tartott, hogy a két gyermeküket a gyámhatóság elveszi tőlük. A sértett hazament a közeli házába, ahol nem sokkal később a vádlott felkereste, majd azt kiabálta neki, hogy „most ugyanúgy megdöglesz, mint a lányod”. Ezt követően a magánál tartott 45 cm nyélhosszúságú baltával egy ízben nagy erővel fejbe vágta a sértettet, aki a földre esett. A balta éle 15 cm-es vágott sérülést okozott a sértett koponyáján, illetve egyéb életveszélyes sérülései keletkeztek, melyből 6-8 hét alatt gyógyult fel. A vádlott szándéka arra irányult, hogy megölje a nevelőapját, kizárólag a véletlenen múlott, hogy ez nem következett be.

A bűncselekmény elkövetése utána a vádlott a település határában lévő erdőben elrejtőzött, az éjszakát ott töltötte, majd másnap hajnalban fogták el a rendőrök. Cipőfűzővel önakasztást is megkísérelt, de ez nem járt eredménnyel.

A vádlott letartóztatásban volt a nyomozás során, majd idén februárban a vérfertőzés miatt végrehajtandó börtönbüntetésre ítélték, jelenleg ezt a büntetését tölti.

Az ügyészség azt indítványozta a vádiratban, hogy a bíróság 13 év börtönbüntetésre ítélje a vádlottat abban az esetben, ha beismerő vallomást tesz és nem kéri a tárgyalás megtartását.

Az ügyben ítéletet a Nyíregyházi Törvényszék fog hozni.

- Dr. Szilágyi László, sajtószóvivő -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában