Bűnügy

2023.04.21. 10:12

Orvhalászott a rakamazi Nagy-Morotván - éveket kaphat

1 hónapja fogták el a rendőrök azt a rakamazi orvhalászt, aki a rakamazi Nagy-Morotván 30 méteres nyakzó hálóval egy éjszaka alatt 7 halat fogott.

A vádirat szerint a 45 éves rakamazi férfi 2023. március 24-én este 8 órakor megjelent a Rakamaz külterületén lévő Nagy-Morotvánál, ahol a csónakjából egy általa készített 30 méter hosszúságú úgynevezett nyakzó hálót helyezett a vízbe azért, hogy halat fogjon.

Másnap délelőtt mikor visszament a hálóhoz, abból 9 kilogramm harcsát, pontyot, kárászt és keszeget emelt ki, majd a hálót összeszedte, és a partra evezett. A halakat és a halászhálót egy táskában a bokorba rejtette, azonban ekkor őt - a tevékenységét már korábban figyelő - rendőrjárőr tetten érte és elfogta.

A kikötés helye, és a bűncselekményhez használt csónak
Forrás: ügyészség

A férfi a halászathoz semmilyen engedéllyel nem rendelkezett, ráadásul az általa használt nyakzó háló tiltott halászati eszköznek minősül, ugyanis a függőlegesen vízbe helyezett hálóban a hal megakad, és nagyon rövid időn belül elpusztul.

Az ügyészség az orvhalász ellen vádat emelt, tettéért akár 2 év letöltendő szabadságvesztés is kiszabható, ügyében a Nyíregyházi Járásbíróság fog ítéletet hozni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában