Helyi kék hírek

2023.05.12. 09:44

Elszaladt a milliós aranynyaklánccal Nyírbátorban

Hosszú időre börtönbe kerülhet az a fiatal férfi, aki Nyírbátorban egy ékszerüzletben az eladótól megnézésre elkért egy aranynyakláncot, majd fizetés nélkül elszaladt vele.

Forrás: Ügyészség

A 21 éves férfi 2023. március 7-én délután megjelent egy nyírbátori ékszerüzletben, és az eladótól elkért egy közel másfél millió forint értékű arany nyakláncot azért, hogy azt felpróbálja.

Mikor azt az eladó átadta neki, a vádlott a nyaklánccal kiszaladt az ékszerboltból, és a több száz méterre lévő nádasba menekült.

Őt azonnal üldözni kezdte az alkalmazott, majd a nádasban többszöri felszólította, hogy az ékszert adja vissza. Végül az aranylánc visszakerült, a férfit pedig őrizetbe vették.

A fiatal férfi már többször volt büntetve vagyon elleni bűncselekmények miatt, legutóbb rablásért, jelenleg az ezért kiszabott több éves szabadságvesztés büntetését tölti.

Az ügyész vádiratában mértékes indítványt is tett, amennyiben az előkészítő ülésen a tolvaj beismerő vallomást tesz, és lemond a tárgyalásról, úgy vele szemben 1 év 9 hónap börtönbüntetés és 2 év közügyektől eltiltás kiszabását indítványozza.

- Dr. Borsodi-Buss Emese, helyettes sajtószóvivő -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában