Ügyészség

2023.05.12. 09:49

Így hagyta ott a DNS-ét a nyíregyházi fiú, aki pénzért és ukuleléért törte fel a kocsit!

Hátra hagyta a DNS mintáját az a tolvaj, aki feltört egy személygépkocsit, és abból több mint százezer forint értékben lopott el szerszámokat és egy húros hangszert.

Forrás: illusztráció / shutterstock

A 18 éves nyíregyházi fiú 2022 szeptemberének elején Nyíregyháza belvárosában lévő, sátorgarázsban parkoló lezárt gépkocsit ismeretlen módon kinyitotta, és abból különböző szerszámokat, valamint egy több mint 50.000 forint értékű ukulele hangszert tulajdonított el, majd azokat néhány ezer forintért ismeretleneknek eladta.

A fiatal férfi a lopáskor cigarettázott, és a csikket a sátorgarázsban felejtette, ez buktatta le, ugyanis vádlott jelen cselekmény elkövetését nem sokkal megelőzően több vagyon elleni bűncselekményt is elkövetett, melyek miatt büntetőeljárás folyik ellene, így a hátrahagyott DNS-ét azonosítani tudták.

A jelenleg más ügyben letartóztatásban lévő fiatalemberrel szemben az ügyészség börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

- Dr. Borsodi-Buss Emese, helyettes sajtószóvivő- 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában