Évekre börtönbe mehet

2023.05.04. 11:10

Lagzi után bement a presszóba Tunyogmatolcson - Durva, mi lett a vége

Évekre börtönbe kerülhet az a férfi, aki egy átmulatott éjszaka után Tunyogmatolcson az egyik presszó teraszán életveszélyes sérüléseket okozott egy vendégnek.

Fotó: Illusztráció: Shutterstock

A 40 éves férfi 2022. október 30. napjára virradó éjszaka Tunyogmatolcson egy esküvőn vett részt, majd reggel bement a helyi presszóba egy ásványvizet elfogyasztani, aminek a teraszán a sértett szeszes italt fogyasztott. Itt összeszólalkoztak, melynek során a vádlott ököllel, öt alkalommal megütötte a sértett fejét.

Az ütések olyan erősek voltak, hogy a férfi az aszfaltra esett, és az eszméletét is elveszítette egy rövid időre. Ekkor a presszóban dolgozó alkalmazott értesítette a mentőket, akik a férfit kórházba szállították.

A bántalmazástól a sértett fején többszörös zúzódásos sérüléseket, koponyaboltozat törést, valamint kétoldali agyzúzódást és koponya űri bevérzést szenvedett el, sérülései közvetetten életveszélyes állapotot okoztak.

A bűnügyi felügyelet alatt álló bántalmazót a Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja. Vádiratában mértékes indítványt is tett, amennyiben az előkészítő ülésen beismerő vallomást tesz, és lemond a tárgyalásról, úgy vele szemben 5 év börtönbüntetést és 5 év közügyektől eltiltást indítványozott.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség -

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában