Nyíregyháza

2023.05.04. 15:32

Megvágta az orrát, s eltörte a bordáját

Az ügyész hét év fegyházat kért a férfira, aki sokallja a büntetést.

Fotó: Sipeki Péter

– Nagyon sajnálom, ami történt, megbántam, amit tettem. De az egészet a sértett kezdte, és hiába szerettem volna beszélni vele, túl részeg volt – ezt mondta a Nyíregyházi Törvényszék dr. Garbóczi Annamária vezette tanácsa előtt a csütörtöki előkészítő ülésen V. Z., aki ellen tavaly novemberben életveszélyt okozó testi sértés miatt indult eljárás. A vádlott 2022. november 1-jén Nyírbátorban szóváltásba keveredett a sértettel, akinek előbb megvágta az orrát, majd miután térdre esett, hátba szúrta – a férfinak nemcsak szúrt sérülései keletkeztek, de egy bordája is eltört. Dr. Halász Ágnes ügyész a többszörös visszaeső vádlottal szemben hét év fegyházbüntetés kiszabását indítványozta, mellékbüntetésként hét évre eltiltaná a közügyektől.

Azt mondta, rémálmai vannak

A férfi azt mondta, szeretné elmondani, mi is történt pontosan, majd felolvasta a vallomását. 

– Hazafelé mentem, amikor L. megszólított és azt mondta: öcsém, a kutyád hangosan ugat, vidd be a házba, mert ha nem, nagy baj lesz. Azt feleltem, hogy nyugodjon meg, holnap eladom, de ő csak hajtogatta, hogy engedjem el, különben csúnyán kikapok. Akkor már ütött, rúgott, én pedig védekeztem és mondtam, hogy hagyjuk ezt abba. De ő csak ütött tovább, majd elővett egy bicskát: meg akart szúrni. Kivettem a kezéből, megvágtam az orrát, és a hátába szúrtam. Felállt, s hazament, egy kis idő múlva viszont megjelent a testvére, ásóval a kezében. A szántásba futottam, másnap reggel pedig mondtam a nővéremnek, hogy hívja a rendőröket, nehogy azt higgyék, hogy bujkálok. Megbántam, amit tettem, nem gondoltam, hogy súlyos sérülései lesznek, de ő kezdte, és ezzel tönkretette az életemet és a családomét is – mondta V. Z., és hozzátette: túl soknak tartja a hét évet. 

– Tudom, hogy az ügyésznő a múltam miatt kért ilyen hosszú büntetést, de én a múltam miatt a börtönben már eleget szenvedtem – a férfi korábban 8,5 évet ült, a szerk. 

– Több mint tíz éve pszichiátriai kezelés alatt állok, szorongásos depresszióm van és pánikbeteg vagyok, ezek miatt folyamatosan gyógyszert kell szednem. Háromszor kíséreltem meg öngyilkosságot, és amióta ez az eset történt, rémálmaim vannak. Nemrégiben levelet kaptam a nővéremtől, és azt írta, hogy akármikor is szabadulok, L. családja meg fog ölni. Ezért már nem akarok szabadlábra kerülni, mert rettegek – mondta. Mivel nem a vádirattal megegyezően ismerte el a bűncselekmény elkövetését, az ügy részleteit tárgyaláson tárja majd fel a Törvényszék. Az eljárás június 8-án tanúk és orvosszakértő meghallgatásával folytatódik. 

SZA

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában