Nyíregyháza

2023.05.03. 14:44

Nagyobb volt a füstje, mint a lángja

A kedd éjszakai pincetűz után még másnap délben sem volt meleg víz az Ungvár sétány 1. szám alatt, az áramot is csak a tömb egy részében tudták visszakapcsolni a szakemberek. A tizenegy emeletes házban élők még így is szerencsésnek mondhatják magukat: az esetnek nagyobb volt a füstje, mint a lángja.

Forrás: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság facebook oldala

– Este tíz körül feküdtünk le aludni, ám körülbelül másfél órával később, fél 12 körül erős füstszagra ébredtünk. Pillanatokkal később megszólaltak a tűzjelző csengők, még annyi időm volt, hogy magamra kaptam egy pongyolát, de semmi több, úgy, ahogy voltunk, hálóruhában, papucsban elindultunk lefelé a kilencedikről. Ahogy haladtunk lefelé a lépcsőházban, egyre fullasztóbb lett a füst, mindannyian köhögtünk, a negyediktől már semmit nem láttunk, vakon botorkáltunk lefelé, azt éreztem, hogy szétszakad a tüdőm a belélegzett fekete, keserű füsttől. Mire lekértünk, szerencsére megérkeztek a tűzoltók, akik gyorsan eloltották a tüzet. Akinek segítségre volt szüksége, azt kihozták a házból, akit kellett, elláttak a mentők. Órákig szellőztettek a tűzoltók, betörték a pinceablakokat, a folyosón lévőket is kinyitották, így is fél négy körül mehettünk vissza – idézte fel lapunknak Viktória, s hozzátette: az elmúlt egy évben több elektromos tűz volt a tömbben.  

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában