Nyírbátor, Nyírbogát

2023.05.26. 14:26

Nekiment a sorompónak, majd a síneken hagyta az autóját Nyírbátornál

A vádlottat már korábban eltiltották a közúti járművezetéstől.

Forrás: Ügyészség

Évekre börtönbe kerülhet az a 30 éves férfi, aki nekiütközött egy vasúti fénysorompónak, majd az autóját a síneken hagyva szó nélkül távozott a helyszínről, veszélyeztetve a vasúton közlekedőket.

A vádlottat bódult állapotban vezetés és kábítószer birtoklás miatt tavaly februárban felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a bíróság, és eltiltotta a közúti járművezetéstől. Alig három hónap telt el, amikor ittasan és bekábítószerezve, jogosítvány nélkül újra gépkocsiba ült, és egy sor bűncselekményt követett el.

A férfi Nyírbogát irányából Nyírbátor felé tartott a 471-es számú főúton, amikor ittassága és bódultsága miatt lehajtott az útpadkára, ahol kidöntött két közúti jelzőtáblát. Mikor visszatért az úttestre nekiütközött egy fénysorompó árbócának, majd az irányíthatatlan személygépkocsi egy fém korlátnak ütközött és a vasúti pályatesten állt meg, akadályozva a vasúti forgalmat és veszélyeztetve az utasokat.

A balesetet követően a vádlott a síneken hagyta a gépjárművet és távozott, anélkül, hogy a rendőrséget, vagy a vasúttársaságot értesítette volna. A sofőrt a rendőrök rövid időn belül elfogták és vérvételre előállították, ugyanis az iratait az autóban hagyta.

Az ügyész végrehajtandó börtönbüntetést kért a vádlottra, azzal, hogy a bíróság a közügyektől és a járművezetéstől is tiltás el, és rendelje el a felfüggesztett szabadságvesztésének végrehajtását is.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában