Bűnügy

2023.06.02. 10:34

Hátba szúrta élettársa apját

Eldurvult az italozás a 31 éves férfi és az após jelöltje között, a vitát követően egy konyhakéssel szúrta hátba az idős férfit.

A vádlott és élettársa tavaly, Nyíregyháza egyik külső településrészén egy kamrából kialakított helyiségben élt szívességi lakáshasználóként. 
Napi szinten fogyasztottak alkoholt, gyakori vendég volt náluk a nő édesapja, a sértett. Ilyenkor mindhárman lerészegedtek és kötekedtek, veszekedtek, dulakodtak egymással. 
Így történt ez 2022. április 27-én is, amikor az egész napos italozás során több liter kannás bort fogyasztottak el. Délután a nő látva, hogy az élettársa és az apja is nagyon leittasodott, elrejtette a maradék italt. Mikor a sértett nem találta a bort, követelni kezdte a lányától, akivel a veszekedés, dulakodásig fajult. Ekkor avatkozott közbe a vádlott, a sértettet a konyhaszekrénynek lökte, majd kölcsönösen lökdösték, ütötték egymást. 
A kakaskodás rövid időn belül abbamaradt, a sértett a vádlottnak hátat fordított, és a konyhából kifelé indult, amikor a vádlott a szekrényről felkapott egy 11 cm pengehosszúságú konyhakést, és azt a sértett hátába döfte. A szúrás a mellüregbe hatolt és mellkasi vérgyülemet idézett elő, mely életveszélyes sérülés. 
A főügyészség a visszaeső, jelenleg szabadságvesztés büntetését töltő férfit életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja, vele szemben mértékes indítványként 5 év börtönbüntetés és 5 év közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását indítványozta.

Dr. Borsodi-Buss Emese helyettes sajtószóvivő

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában