Rakamaz

2023.06.08. 13:56

Újabb egy év!

Minősítő gyakorlat keretében, egy szimulált tűzesetet kellett felszámolniuk a Rakamazi Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjainak június 7-én.

Forrás: katasztrófavédelem

A rakamazi ÖTE tavaly lett önállóan beavatkozó önkéntes tűzoltó egyesület. Így elérkezett az éves minősítő gyakorlatuk ideje. A feltételezés szerint egy rakamazi iskola egyik tantermében tűz keletkezett. A helyi tűzoltók két járművel érkeznek ki az intézményhez. Az egyik egység feladata többek között a felderítés, áramtalanítás, osztott sugár szerelése és az oltás megkezdése, a jármű folyamatos táplálásának szerelése, vízellátása, míg a másik egység feladata a gázkizárás, osztott sugár kezelése, külső védekezés, mentőcsoport szervezése az épület átvizsgálására, valamint szintén a jármű folyamatos táplálásának szerelése, vízellátása.

A gyakorlatot a Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség szervezte, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltósági főfelügyelője ellenőrizte, értékelte és minősítette, a rakamazi egyesület elnöke és a helyi polgármester pedig megtekintette. 

A feladatok megszervezését, valamint összehangolt és helyes végrehajtását követte az értékelés, melynek eredményeként a Rakamazi Önkéntes Tűzoltó Egyesület megfelelt minősítést kapott, azaz újabb egy évig önállóan is beavatkozhatnak tűzesetnél, balesetnél.

2022. július elsejétől, a Rakamazi Önkéntes Tűzoltó Egyesülettel együtt immár hat önállóan beavatkozó ÖTE tevékenykedik Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében. Szakmai irányításukra, tájékoztatásukra nagy hangsúlyt fektet a vármegyei katasztrófavédelmi igazgatóság, amely az illetékességi területén működő és hivatásos tűzoltó-parancsnoksággal megállapodással rendelkező önkéntes tűzoltó egyesületek képviselőinek - minden évben - többek között konferenciát tart.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában