Helyi kék hírek

2023.09.26. 16:26

Milliós csomagok hullottak az égből Szabolcs-Szatmár Bereg vármegyében

A légteret próbálták kihasználni a csempészek, amit munkatársaink megakadályoztak.

Szon.hu

Égből pottyant csomagok

Forrás: Forrás: Nemzeti Adó- és Vámhivatal facebook oldala

A pénzügyőrök a rendőrökkel közösen éjszakai terepszemlére indultak a Tuzsér és Komoró közti külterületen. A légtérből halk motorhangra lettek figyelmesek, majd folyamatos tompa puffanásokat hallottak. A csomagok landolása után egy ember érkezett a több mint ezer doboz zárjegy nélküli „légipostájáért”, akit a hőkamerák buktattak le. Összesen 1190 doboz adózatlan füstölnivaló repülte át az eget, aminek megtalálásában Koda, a cigarettakereső kutya segített.
Munkatársaink a több mint 2,6 millió forint értékű adózatlan dohányterméket lefoglalták. A 23 éves kisvárdai férfi ellen jövedéki törvénysértés és költségvetési csalás bűncselekmény gyanúja miatt indítottak eljárást, aki csaknem négymillió forint bírságra is számíthat. A pénzügyőrök még a levegőben is folyamatosan óvják a beérkező csempészárutól a magyar határszakaszt. 
Koda beszerzéséhez az Európai Unió CCEI programja nyújtott pénzügyi támogatást. - olvasható a Nemzeti Adó- és Vámhivatal facebook oldalán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában