Helyi közélet

2008.04.04. 16:23

A halál torkából szabadulva a legjobb helyre kerültek a kutyusok

<p>Jobban vannak a kiskutyák, amiket vasárnap szállítottak az állatkórházba Geszterédről, ahol két férfi próbálta zsákba kötve halálra verni őket.&#160;<A href="http://video.szon.hu/members.szon_szerkesztoseg/gesztered-kutya-megkinzott-nyiregyhaza.wmv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

Dr. Sipos Katalin állatorvos elmondta: megoperáltuk őket, a törött lábú kiskutya is sokkal jobban van, már használja mindkét lábát, és bár még félénkek, egyre barátkozóbbak az emberrel.

Szinte bizonyos, hogy teljes értékű kiskutyák lesznek. Az is jó hír, hogy egyre többen ajánlanak fel pénzbeli támogatást, hoznak konzervet, amivel az ellátásukat könnyítik meg. A legjobb hír pedig az, hogy az egyik kiskutyának lesz gazdája, őt Budapestre vinnék.

Előzmények:

Sokkot kaptak a Geszteréden megkínzott kölyökkutyák 
A gyors és szakszerű orvosi ellátásnak köszönhetően napról napra javul a két, Geszteréden megkínzott kölyökkutya egészségi állapota. A súlyosan sérült kis házőrzőket jelenleg a nyíregyházi állatkórházban gondozzák.  
Halálra ítélt kiskutyák Geszterédnél
Vasárnap délután Geszteréd határában a Nagykállói Rendőrőrs járőrei értek tetten két férfit, akik egy-egy zsákba kötött kiskutyát csapkodtak a fák törzséhez.

Kapcsolódó cikkek:
Lelőttek egy jeladós kerecsensólymot
A februárban jeladóval felszerelt Tamás névre keresztelt kerecsensólyom tetemét egy hónappal később a Hevesi síkon találtak meg.

Kutyákat akasztottak fel Szekszárdon
Két fiatal kutyát akasztottak fel Szekszárd határában. Az ebeket egy arra sétáló férfi vette észre péntek délután. Ő értesítette a szekszárdi állatvédőket, akik állatkínzás miatt feljelentést tettek a városi rendőrkapitányságon.

Túlélte a kínzást, s most új gazdája van
Gazdára talált az a kutyus, akit egy kállósemjéni férfi baltával többször is megütött, levágta a lábujját. Az állat azóta több műtéten is átesett, sőt, már új gazdája is van.  

- Pusztai Sándor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában