Helyi közélet

2008.04.01. 06:17

Sokkot kaptak a megkínzott kölyökkutyák

<p>A gyors orvosi ellátásnak köszönhetően napról napra javul&#160;a Geszteréden megkínzott kölyökkutyák egészségi állapota. A súlyosan sérült kis házőrzőket a nyíregyházi állatkórházban gondozzák. <DIA alt="Sokkot kaptak a Geszteréden megkínzott kölyökkutyák 2008.04.01." height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Sokkot_kaptak_a_Geszter_den_megk_nzott_k_ly/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Sokkot kaptak a Geszteréden megkínzott kölyökkutyák 2008.04.01." src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA>&#160;<A href="http://video.szon.hu/members.szon_szerkesztoseg/kutya-allat-gesztered-kinzas-allatkorhaz.wmv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

Mint megírtuk: vasárnap rendőrök mentették meg a három hónapos kiskutyák életét, akiket zsákba kötve akart halálra verni két férfi a település határában. A súlyosan sérült kutyák az Állatbarát Alapítvány segítségévek kerültek a nyíregyházi állatkórházba, a sokat szenvedett négylábúak állapotáról dr. Sipos Katalin állatorvos adott tájékoztatást.

– A két kölyökkutya sokkos állapotban került hozzánk. Az egyiknek mindkét mellső végtagja eltört, műtétre lesz szüksége, lábaira merev kötést tettünk. Társán alig látszanak külsérelmi nyomok, de erős fájdalmai vannak. A kutyák fiatalok, szervezetük erős, így jó esély van a teljes felépülésükre.

A csontsebészeti ellátás költségeinek finanszírozásáról jelenleg tárgyalunk az Állatbarát Alapítvánnyal. Sajnos, szinte 2-3 hetente találkozunk ilyen szörnyű esettel az állatkórházban.

Előzmény:
Halálra ítélt kiskutyák Geszterédnél
Vasárnap délután Geszteréd határában a Nagykállói Rendőrőrs járőrei értek tetten két férfit, akik egy-egy zsákba kötött kiskutyát csapkodtak a fák törzséhez.

Kapcsolódó cikkek:
Lelőttek egy jeladós kerecsensólymot
A februárban jeladóval felszerelt Tamás névre keresztelt kerecsensólyom tetemét egy hónappal később a Hevesi síkon találtak meg.

Kutyákat akasztottak fel Szekszárdon
Két fiatal kutyát akasztottak fel Szekszárd határában. Az ebeket egy arra sétáló férfi vette észre péntek délután. Ő értesítette a szekszárdi állatvédőket, akik állatkínzás miatt feljelentést tettek a városi rendőrkapitányságon.

Túlélte a kínzást, s most új gazdája van
Gazdára talált az a kutyus, akit egy kállósemjéni férfi baltával többször is megütött, levágta a lábujját. Az állat azóta több műtéten is átesett, sőt, már új gazdája is van.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában