Helyi közélet

2008.06.30. 15:35

Csúcstechnológia a színesfémlopások visszaszorítására Szabolcs-Szatmár-Beregben

<p>Szabolcs-Szatmár-Bereg - A DataDotDNA, és a DatatraceDNA jelölési technológia a jelenleg egyik legfejlettebb lopás ellenes technológia, melynek során mikropontok, valamint nanotechnológia alkalmazásával gyakorlatilag bármilyen értékes ingóságot (gépjárműveket, ékszereket, szobrokat, festéket…stb.) egyedi, meghamisíthatatlan azonosítóval tudnak ellátni.</p>

Az eljárás során spray formában, illetve szabad szemmel alig látható un. mikropontok formájában viszik fel az adathordozót a jelölni kívánt területre, amit később kézi mikroszkóppal vagy speciális szkennerrel tudnak leolvasni. A jelölés nem tüntethető el az eltulajdonított tárgy feldarabolásával, de még égetésével sem, a technológia így alkalmas a nagy veszteségeket okozó színesfém-lopások visszaszorítására is.

A Magyarországon elsőként megjelenő újítás megismertetésére, elterjesztésére a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság és a forgalmazó Artep Kft. június 30-án együttműködési megállapodást kötött.

A DataDotDNA, és a DatatraceDNA  technológia bemutatója megtekinthető július 5-én, szombaton délelőtt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányságNagykálló-Harangodon tartott Határrendészeti Napján - tájékoztatta a Szabolcs Online-tFülöp Gergely rendőrfőhadnagy.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában