Helyi közélet

2008.08.29. 11:29

Veszélyes útszakaszok Szabolcs-Szatmár-Beregben

<p>Szabolcs-Szatmár-Bereg - Vezet a 4-es és a 41-es, de a Nyíregyházát elkerülő autópálya végénél is sok baleset történik - derül ki a rendőrségi térképből.</p>

Nem mondunk újat azzal, hogy a legforgalmasabb útjaink egyben a legveszélyesebbek is, jól mutatja ezt az a térkép, amelyet a rendőrség készített a baleseti statisztikák alapján.

Az Újfehértót elkerülő 4-es út nagyjából öt kilométeres szakasza érdemei alapján bekerült a „legjobb” ötbe, itt legutóbb szerencsére csak márciusban történt súlyos baleset, de szinte minden héten történik egy-egy kisebb koccanás a város déli határánál lévő régi 4-es-új 4-es útkereszteződésben. A helyiek jól ismerik ezt a kanyart, a Debrecen felől érkezőknek - ha le akarnak fordulni a város felé - néha megremeg a lábuk, ha a szembejövő forgalom miatt nem tudnak lendületből rákanyarodni a főútról a városba vezető útra.

- Nincsen kialakítva a balra kanyarodó sáv, így kénytelen vagyok megállni, a hátam mögül érkező, türelmetlenebb sofőrök ledudálnak az útról, nem számít ritkának a ráfutásos baleset sem - meséli élményeit a fehértói László is, aki nap mint nap erre közlekedik autójával. Elmondása szerint ha túl nagy a forgalom, inkább nem áll meg, a főúton továbbhaladva hajlandó akár több kilométert is kerülni.

Nincsen jobb helyzetben a 41-es út sem, itt Apagynál és Napkornál van fokozottabb balesetveszély: itt sincs kialakítva minden esetben a kanyarodósáv, ennek hiánya miatt több halálos baleset is volt az év első felében. Baktalórántháza és Nyírmada közé, valamint a főút vaja-rohodi kereszteződéshez is sűrűn riasztják a mentőket és a tűzoltókat, de Mátészalka belterületén is vigyázniuk kell az autósoknak.

Viszzatérve a megyeszékhely környékére a 403-as úton és a 4-es út nyírpazonyi-nyírbogdányi szakaszán lehet sűrűbben karambollal találkozni.

Kapcsolódó cikkek:
· A bűnügy térképe A bűnügy térképe Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 2008.08.22. 
· Baljós árnyék
· szirena.szon.hu

- Varró Zsolt -

Ezek is érdekelhetik