Helyi közélet

2008.09.03. 14:19

A legnagyobb levél hazánkban Nyíregyházán látható

<p>Nyíregyháza - Az Indiából származó, az egész trópuson elterjedt növény gumóját magas keményítőtartalma miatt úgy fogyasztják mint nálunk a burgonyát. <dia width="900" height="700" alt="A legnagyobb levél hazánkban Nyíregyházán látható 2008.09.03."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/A_legnagyobb_lev_l_haz_nkban_Ny_regyh_z_n_l/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="A legnagyobb levél hazánkban Nyíregyházán látható 2008.09.03." /></a></dia></p>

Két méternél is hosszabb leveleivel hazánk legnagyobb kolakáziája, más néven tárója látható a Nyíregyházi Állatpark Dél-Amerika házában. Az Indiából származó, az egész trópuson elterjedt növény gumóját magas keményítőtartalma miatt úgy fogyasztják mint nálunk a burgonyát, megfőzve azonban ez gesztenye ízű. Képünkön a levélóriások között Kornherné Szűcs Éva.

- Balázs Attila -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában