Helyi közélet

2008.09.08. 09:30

Biztonsági öveket bekapcsolni!

<p>A TISPOL (Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata) Műveleti Csoportjának éves terve alapján szeptember 9–11-én Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is átfogó közúti ellenőrzések lesznek.</p>

Az európai kampány kifejezetten a biztonsági öv és a gyermekbiztonsági rendszer előírásszerű használatának ellenőrzésére irányul, mely a járművezetőkre és az utasokra egyaránt kiterjed.

Az ellenőrzésnek különös aktualitást ad, hogy Magyarországon a biztonsági öv használat mértéke sajnálatos módon alacsony (48-62 %), melyet a jövőben a jelenlegi szintről legalább az európai átlagra (90 %) szükséges emelni. A halálos sérülések megelőzésében a passzív biztonsági eszközök szerepe kiemelten nagy.

Az akcióban a Nemzeti Közlekedési Hatóság munkatársai is részt vesznek, akik a leállított gépjárművek műszaki állapotát, a közúti forgalomban való részvételének alkalmasságát, a jogszabályokban előírt okmányok meglétét vizsgálják. Az ellenőrző hatóságok külön figyelmet fordítanak a rendszámok meglétére és olvashatóságára. A főkapitányság autópálya-rendőreinek súlyponti feladata lesz a gyorsforgalmi utak leállósávján elkövetett szabályszegések szankcionálása is.

- Fülöp Gergely r. főhadnagy, szóvivő, Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában