Helyi közélet

2008.09.24. 06:07

Borostás nők avagy milyen pasi kell a nyíregyházi nőknek?

<p>Nyíregyháza - Mindig mosolyogva csodálom a manökenvilág ”ropitestű” hölgyeit, a magazinok címlapján és a kifutókon feltűnő fiúkról azonban csak ritkán esik szó.&#160;<A href="http://video.szon.hu/members.szon_szerkesztoseg/ferfiideal-nyiregyhaza-noiesferfiak.wmv/viewer.html" target="_blank">Mi kell a nőnek? <IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A>&#160;<A href="http://video.szon.hu/members.szon_szerkesztoseg/ferfiideal-nyiregyhaza-noiesferfiak-szakertoi.wmv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

Legutóbb egy műsorból annyit sikerült megtudnom, hogy manökenkedésben bizony nőuralom van. A fiúk nem kellenek annyira, de akik dolgoznak, azok is a lányok gázsijának alig harmadát kapják. Nagy duzzogva elfogadnám én azt a pici összeget is havonta, én azonban nem vagyok se manöken, se modell. Már csak azért sem, mert szép vékony testemnek kellene lennie, furcsa kidudorodásokkal, amelyet a balga lányok izomnak néznek. A legjobb azonban mégiscsak az lenne, ha nem lennék más, mint egy borostás nő.

A fiú modellek ugyanis egyre több női jegyet vesznek magukra, amely a lányoknak állítólag „bejön”. Erről egy tudományos műsort is láttam. Azt boncolgatták benne, hogy a nőknek azok a férfiak tetszenek, akiknek az arca szimmetrikus, és női jegyeket hordoz magán. No, de kedves, nem teljesen szimmetrikus arcú, nem „borostás nő” férfitársaim, nem kell megijedni. A kutatás bebizonyította, hogy párválasztáshoz már bizony az erőteljes férfi jegyekkel megáldott urak a nyerők. A műsorban ezeket nevezték alfahímeknek. A férfi vagy akár női modellek, illetve a külsejükkel hirdetett üzenetek károsan hatnak a fiatal nemzedékre. Olyan mintát állítanak ugyanis, amely nem felel meg az átlagos fiatalokban kialakult énképnek. Ezért a legtöbbjük a médiából terjengő példaképhez hasonlóvá szeretne válni. A fiúk tökéletes testű hölgyekről, a lányok pedig mesterien kidolgozott testű urakról álmodnak. Aztán jön az első szexuális együttlét, amelyen mindenki mást kap, mint amit várt. A lányok ekkor kezdik szégyellni testüket a párjuk előtt, a fiúk pedig csordában indulnak el a konditermek felé. Ahelyett, hogy kölcsönösen elfogadnák egymást.

A Nyíregyházán sétáló nőket kérdeztük: melyik férfit választanák - a kisfiúsan bájos arcú fiatalembert, a Magnum típusú, szőrös, férfias figurát, a lányos pofijú srácot vagy a kicsit duci, ám mosolygós férfit. Nézzék meg, ki nyert: 

A teszt után a szakértő véleményét is kikértük: Nagy Edit, főiskolai docens adott választ arra a kérdésünkre, hogy manapság mi a helyzet a férfias nők és nőies férfiak esetében, Nézze meg, mit mondott: 

Kapcsolódó cikkek:

- Matey István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában