Helyi közélet

2008.09.24. 12:22

Dupláztak a pénzügyőrök

<p>Két helyszínen összesen csaknem 27 millió forint értékű hamis árura bukkantak a vámosok.</p>

röszkei Vámhivatalnál jelentkezett belépésre a napokban egy görög állampolgár az általa vezetett tehergépjárművel, amely a benyújtott okmányok alapján különféle ruházati termékeket szállított magyarországi, valamint holland úticéllal.

A pénzügyőrök kockázatelemzés alapján a szállítmány tételes vizsgálata mellett döntöttek, amelynek során a rakomány között 6.200 darab Adidas és Nike márkajelzéssel ellátott felsőt, valamint Barbie és Disney mintás gyermek esernyőt találtak. A Márkavédők Egyesülete munkatársának szakvéleménye alapján a - mintegy 13 millió forint értékű - termékek igen gyenge minőségű hamisítványok

A Vám- és Pénzügyőrség munkatársai kedd délután ellenőrzést tartottak a józsefvárosi piacon, ahol az előlük menekülő ázsiai férfiak két konténert nyitva hagytak. Ezekből több mint 800 db különféle márkájú (Nike, Adidas, Columbia) és fajtájú felsőruházati termék, valamint közel 700 pár különféle márkájú (Adidas, Lacoste, Puma, Diesel) lábbeli került elő. Ezen kívül a pénzügyőrök a helyszínen földön heverő, gazdátlanul hátrahagyott zsákokban, dobozokban több mint 100 db (többségében Armani, D & G, Playboy) derékszíjat találtak. A szakértői vélemény szerint hamis áruk értéke közel 13,5 millió forint volt.

A pénzügyőrök mindkét esetben lefoglalták a hamis ruházati termékeket, az első esetben ismeretlen tettes, a másodikban pedig három férfi ellen áru hamis megjelölése bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak.

- Sipos Jenő ezredes -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában