Helyi közélet

2008.09.26. 16:26

„Extrém dolgokra van igény…”

<p>Nyíregyháza - „Nem célunk Lolo Ferarrikat gyártani… Nem vagyunk varázslók, tehát csak a realitás talaján maradva tudjuk figyelembe venni az igényeket! Sokan azt hiszik, hogy kellemesen elhízva a zsírleszívással majd kiszobrászkodunk belőle egy Afroditét vagy egy Milói Vénuszt.” <dia width="900" height="700" alt="„Extrém dolgokra van igény…” 2008.09.26."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/_Extr_m_dolgokra_van_ig_ny___2008_09_26_/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="„Extrém dolgokra van igény…” 2008.09.26." /></a></dia></p>

A plasztikai sebészet kapcsán a legtöbb embernek a felfújt mellű és szájú hírességek jutnak az eszükbe, pedig ez a sebészeti ág ennél több részből áll. A SZON utánajárt és megkérdezett egy szakembert, vajon a plasztikai sebészet területén mi a helyzet Nyíregyházán.

Dr. Együtt Mihály állt rendelkezésünkre, aki elmondta, a plasztikai sebészetnek több válfaja létezik. A szinte mindenki által ismert esztétikai sebészet mellett jelentős a rekonstrukciós plasztika, amelynél a balesetek vagy műtétek folytán kialakult állapot helyreállítást végeznek.  A konstruktív plasztikai sebészet a veleszületett rendellenességeket, - például hiányzó fülkagyló – hivatott pótolni. A dermatochirurgia, azaz a bőrsebészet a leginkább elterjedt plasztikai sebészeti ág, amelynél hegeket, anyajegyeket és szemölcsöket távolítanak el.

Nyíregyházán az effajta sebészeti eljárások közül a bőrsebészeti műtétek, a bőrrák kimetszései a leggyakoribbak. A melanóma egyre nagyobb problémákat okoz, ahogy Együtt úr fogalmazott – „Ha a kilencvenéves kort mindenki megélné, akkor az ötven százalékuknál jelentkezne rosszindulatú bőrdaganat.”

Az esztétikai műtétek - ha rangsort állítanánk – a második helyen foglalnának helyet. Kérdésünkre Dr. Együtt Mihály elmondta – „Extrém dolgokra van igény, de ezeket nem szoktuk elvállalni… Nem célunk Lolo Ferarrikat gyártani!”

Ahogy megtudtuk, már a hetvenes években is végeztek mellnagyobbító műtéteket, de tömegességről az utóbbi időben beszélhetünk. „Köszönhető ez annak, az anyagi helyzet megváltozott, és annak, hogy az emberek egyre igényesebbek.”

Az plasztikai beavatkozásokat a doktor úr nem tartja elítélendő dolognak – Hasonlíthatjuk ahhoz, amikor az ember fogorvoshoz jár. A fogainkat helyrehozzuk, pótoljuk. Ugyanígy van lehetőségünk, hogy az egyéb testi hiányosságainkat is korrigálhassuk.”

Kíváncsiak voltunk arra is, hogy megfigyelhető-e egyfajta divathóbort az esztétikai műtétek terén, amelyre Együtt úr így felelt – „Ha egy TV vagy médiaszemélyiség megjelenik nagyobb ajkakkal, akkor nagyon sokan szeretnének nagyobb ajkakat. Természetesen akarhat nagyobbat, de ne csak ezért akarjon.”

Az emberek mellesleg „Valakire vagy egy típusra” szeretnének hasonlítani. Ma már „A nőies nő a divat, nem a csont és bőr emberek.” Dr. Együtt Mihály elmondta, hogy az sem ritka, hogy magazinokkal állítanak be a hölgyek, hogy ők a lapban szereplő hölgyéhez hasonló ciciket szeretnének. Együtt úr szerint ez az, ami nem megy. Ugyanis ugyanolyan mellhez ugyanabból az „anyagból” kellene dolgozni. „Nem vagyunk varázslók, tehát csak a realitás talaján maradva tudjuk figyelembe venni az igényeket!”

Az emberek mellesleg rengetek téveszmével élnek a plasztikai beavatkozások kapcsán. A zsírleszívásról például „Sokan azt hiszik, hogy kellemesen elhízva a zsírleszívással majd kiszobrászkodunk belőle egy Afroditét vagy egy Milói Vénuszt.” Dr. Együtt Mihály elmondta – „A zsírleszíváshoz igenis le kell fogyni és ahol marad felesleg, ott lehet zsírleszívást alkalmazni!”

Kapcsolódó cikkek:
· Szilikon vagy igazi? (+18)
· Kelemen Anna: őrült mellcsere
· Danielle Llyod mindent ledobott! A bombázó Danielle Lloyd fotói a Zoo magazinban 2008.09.19.ű

· Erotika aluldalunk (+18)

-M. István- 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában