Helyi közélet

2008.09.26. 17:49

Előzetesben a kislétai sikkasztó Nyíregyházán

<p>Nyíregyháza - A Nyíregyházi Városi Bíróság nyomozási bírája a különösen nagy értékre elkövetett sikkasztás bűntette miatt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányságon folyamatban lévő büntető ügyben a mai napon meghozott végzésével elrendelte Sz. Menyhértné gyanúsított előzetes letartóztatását.</p>

A végzés indokolása szerint a gyanúsított, mint a Ny-i Körzeti Takarékszövetkezet K-i Kirendeltségének pénztárosa, 2008. január 1. és szeptember 12. között 63 esetben vett át összesen 103.238.000 Ft-ot ügyfelektől azzal, hogy az ügyfelek ezt a pénzt takarékszelvényben kívánják elhelyezni a takarékszövetkezetnél. A gyanúsított az így átvett összegről hamis takarékszelvény okiratot állított ki az ügyfelek részére, amelyet a takarékszövetkezet nevében aláírt és lebélyegzett. Az ügyfelektől átvett pénzt azonban a központ felé nem továbbította, a hamis takarékszelvények adatait a takarékszövetkezet nyilvántartásában nem vezette be.

Az előzetes letartóztatás indokolt, tekintettel a bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára, törvényi fenyegetettségére, valamint arra, hogy a nyomozás még kezdeti stádiumban van, alaposan lehet tartani attól, hogy szabadlábon hagyása esetén a büntetőeljárást meghiusítaná, vagy megnehezítené, különösen a tanúk befolyásolásával, megfélemlítésével. A végzés jogerős - tájékoztatta a Szabolcs Online-t Dr. Nyakó Zsuzsanna.

Kapcsolódó cikkek:
· Kiderült: Kislétán történt a százmilliós sikkasztás
· Hajléktalanok nevére vették a luxusautókat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában