Helyi közélet

2008.09.16. 14:24

Elválik a házasságkötő fala

<p>Nyíregyháza - Október elejére befejeződik a városházi helyiségek átalakítása. <dia width="900" height="700" alt="Elválik a házasságkötő fala 2008.09.16."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Elv_lik_a_h_zass_gk_t__337__fala_2008_09_16/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Elválik a házasságkötő fala 2008.09.16." /></a></dia>&#160;<A href="http://www.szon.hu/hirek/im:szon:newspaper-kmtippek/cikk/elvalik-a-hazassagkoto-fala/cn/szon-news-km_01-20080916-014624"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /></A></p>

Leendő párok jelezték, hogy amikor a majdani frigyük időpontját egyeztették, felhívták a figyelmüket a várható változásra. Eszerint előreláthatólag márciustól a Zrínyi Ilona utcai házasságkötő termet felújítják, ideiglenesen a Kürt utcai zeneiskolában mondják ki a boldogító igent a különböző nemek képviselői.

– Mivel legkorábban az esküvő előtt hat hónappal lehet jelentkezni, ezért szóltak előre az illetékesek az érintetteknek – közölte dr. Szemán Sándor jegyző. – A felújítás a városrehabilitáció része, az ingatlan külső homlokzati részének állaga szembetűnően megromlott, és belülről is ráfér a korszerűsítés az épületre. Jelenleg a pályázati fázisban van a folyamat, a kedvező elbírálás esetén tavasszal végezhetik el a szükséges munkálatokat, és jó esetben már a jövő nyáron esküdhetnek a párok a megszépülő házasságkötő teremben.

A nyár elejétől szokatlan képet fest a városháza belseje, speciális útvonalon lehet közlekedni mostanság is a fúrások, faragások, kopácsolások zajában.

– Célegyenesbe fordultak a kivitelezők, már látható, hogy október elejére elkészülnek a munkával. Jelenleg a Krúdy-terem és a kisterem még átalakulás közben van, de két-három hét múlva már elnyeri végső formáját. Az udvar egy kicsit később, november végén lesz kész, ami a belső mozgást nem akadályozza különösebben.

- Ladányi Tóth Lajos -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában