Helyi közélet

2008.09.26. 09:13

Franciaországban fogták el a toplistás bűnözőt

<p>A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának információi alapján Franciaországban fogtak el egy több mint két éve körözött nyíregyházi férfit. &#160;<A href="http://video.szon.hu/members.szon_szerkesztoseg/repuloter.wmv/viewer.html"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

A 30 éves fiatalember ellen hat európai elfogatóparancs volt érvényben elsősorban gépjármű-hitelekkel kapcsolatos csalások, valamint sikkasztás és okirat-hamisítás miatt, illetve azért is körözték, mert nem kezdte meg két és fél éves jogerős börtönbüntetését. Mindezek miatt a megyei top tízes körözési listára is felkerült.

A férfi és társai módszere általában az volt, hogy ismerőseik, családtagjaik nevére, valamint hamis munkáltatói igazolásokkal ellátott hajléktalanok közreműködésével autó- vagy motorvásárlási hiteleket vettek fel - összesen ötvenmillió forintot meghaladó értékben.

A törlesztő részleteket persze nem fizették, a bankok nem tudták behajtani követeléseiket, ráadásul volt, hogy a járműveket is eladták. Bűntársai nagy részét már korábban elfogták, a nyíregyházi fiatalembernek viszont sikerült külföldre szöknie. A szabolcsi nyomozók aprólékos adatgyűjtéssel ennek ellenére megállapították tartózkodási helyét, majd értesítették az Interpolt. A fehérgalléros bűnözőt csütörtök este repülőgéppel szállították Franciaországból Budapestre, ahonnan Nyíregyházára vitték további kihallgatásokra.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói az Interpol segítségével hozattak már haza Romániából, Németországból, sőt Írországból is körözési toplistán szereplő bűnözőket az elmúlt években.

- Fülöp Gergely r. főhadnagy, szóvivő, Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában