Helyi közélet

2008.09.08. 17:21

Halálos kamionbaleset Nyírbátor és Nyírcsászári között

<p>Nyírbátor, Nyírcsászári - Hétfőn délután a 471-es út Nyírbátor és Nyírcsászári között egy román kamion áttért a szembejövő sávba, ahol összeütközött egy magyar kamionnal majd egy kisbusszal.&#160;<dia width="900" height="700" alt="Halálos kamionbaleset Nyírbátor és Nyírcsászári között 2008.09.08."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Hal_los_kamionbaleset_Ny_rb_tor__s_Ny_rcs_s/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Halálos kamionbaleset Nyírbátor és Nyírcsászári között 2008.09.08." /></a></dia>&#160;<A href="http://video.szon.hu/members.szon_szerkesztoseg/flv-nyirbator-nyircsaszari-baleset-kamion.flv/viewer.html"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" /></A></p>

19:00 Halálos tömegbaleset történt a 471-es úton

Hétfőn kora este egy francia rendszámú nyergesvontató tartott Nyírbátorból Nyírcsászári felé. Az 58-as kilométerszelvény közelében egy jobbra ívelő kanyarban az esőtől vizes úton átcsúszott a bal oldalba. Szemből érkezett egy magyar rendszámú kamion, aminek vezetője látva a történteket balra rántotta a kormányt, de már nem tudta elkerülni az ütközést.

A francia kamion a bal oldali árokba vágódott, a magyar kamion pedig egy szemből érkező kisbusszal is összeütközött.

A baleset nyomán a francia kamion kocsi kísérője a helyszínen meghalt.

Rajtuk kívül három súlyos, és négy könnyá sérültet vittek kórházba.

Az anyagi kár elérheti az 50 millió forintot.

A műszaki mentéshez szükség volt a nyírbátori tűzoltókra is.

A tragédia körülményeit a rendőrség műszaki szakértő bevonásával vizsgálja.

 

17:18: A külföldi kamion utasa a helyszínen életét vesztette, a kisbuszban öten megsérültek. A rendőrség teljes útlezárás mellett folytatja a helyszínelést.

- Fülöp Gergely, Pusztai Sándor -

Ezek is érdekelhetik