Helyi közélet

2008.09.22. 07:16

Mert rendnek kell lenni!

<p>Ezt én valahogy nem értem. Biztosan nem vagyok egyedül. Egyre többen élnek a demokratikus jogukkal, s az utcára kimenve adnak hangot véleményüknek. <STRONG>Dankó Mihály jegyzete</STRONG></p>

Erre talán többen figyelnek, ezt talán komolyan veszik. Igen? Már ebben sem vagyok annyira biztos.

Szombaton három előre bejelentett demonstrációt tartottak a fővárosban. A Magyar Demokratikus Charta és a roma szervezetek rendezvényei békésen zajlottak, a 64 Vármegye Ifjúsági Mozgalom tüntetése közben azonban több helyen is könnygázt kellett bevetniük a rendőröknek, 15 embert állítottak elő.

A rendbontók egy rendőrautót felgyújtottak, többet megrongáltak, kifosztottak egy rendőrségi IFA-t és elloptak 11 pajzsot, ezek közül négyet később megtaláltak. Olvasható a híradások rövid summázása. És ami e mögött van. A békés véleménynyilvánítás mellett, újra randalírozás, rendbontás, újra könnygáz, újra dobálás, rendőrautó-, tűzcsap-, táblarongálás és mindemellé rengeteg szemét, energia- és pénzkidobás.

Mert rendnek kell lenni. Szónokok, símaszk, utcakő, „molotov-koktél” – akik pedig fizetnek, azok az adófizető magyar állampolgárok. Hisz az ő pénzükből biztosítják a rendet, takarítják el a szemetet, javítják ki a károkat. Így bizony, ez egy kicsit drága demokrácia.

Tisztelt Látogatóink!
Sajnos több fórumozó látogatónk sorozatosan megsértette moderálási irányelveinket, ezért a hozzászólás lehetőségét kénytelenek voltunk felfüggeszteni.

- Dankó Mihály -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában