Helyi közélet

2008.09.22. 08:26

Mikuláscsomag szeptemberben a Víz utcán

<p>Nyíregyháza - Egy nyíregyházi olvasónk amiatt keresett meg bennünket, mert a Közterület-felügyelettől szerdán „Mikuláscsomagot” kapott.</p>

A Víz utcára vittem idős édesanyámat autóval – kezdte a maga is már a hetvenet betöltött olvasónk. – A Bethlen Gábor utcáról balra kanyarodva észleltem, hogy a parkírozótáblát fóliával letakarták. Gondoltam, akkor most itt nem kell a parkolásért fizetni, merthogy az utcában három helyen is vezetékfektetés folyik.

Amikor az ügyintézéssel végeztünk édesanyámmal, meglepődve vettem észre az autóm szélvédőjén pirosló „Mikuláscsomagot”, amelyben az állt, hogy tiltott helyen parkoltam. A Közterület-felügyelet irodájában az ügyintéző hölgy azt mondta, hogy szabálysértést követtem el, emiatt akár 30 ezer forint összegű bírsággal is sújthatnak. Esetemben 10 ezer forint lenne a bírság mértéke, ennyit kellene befizetnem. Mondanom sem kell, hogy mennyire igazságtalannak érzem ezt, hiszen egész életemben igyekeztem a törvényeket maradéktalanul betartani, 1963-tól vezetek, bejártam a fél világot autóval minden prücök nélkül, s most ősz fejjel itthon, Nyíregyházán kemény tízezer forintra megbüntetnek! De miért is?!

Visszamentem a Víz utcára, s ott láttam, hogy valóban ki van téve egy „Megállni tilos!” tábla, ám a Bethlen Gábor utcáról balról érkezők ezt csak nehezen észlelhetik. Ezt sokan „megették”, merthogy legalább tucatnyi autón ott díszelgett a piros csomag. Úgy látszik, ez most könnyű préda a „díjbeszedőknek”, akik igyekeznek is a megváltozott forgalmi rend miatt minél több embert megbüntetni.

Úgy gondolom, sokkal emberibb lenne, ha a közterület-felügyelők nem az autósok bőrére utaznának, hanem segítenék őket az első napokban. De az eme figyelmetlenségünkért kiszabott 10 ezer forint akkor is brutális, mint régi autós és városlakó, egy szót sem szólnék három-négyezer forint büntetésért. De, kérem, tízezer forint, az sok ezért a tettemért! Nem vagyok bűnöző! Nem szoktam panaszkodni, de most úgy éreztem: szólni kell! – mondta olvasónk.
Az ügyben nem sikerült az illetékesek válaszát megtudnunk. A fotósunk elkísérte panaszosunkat, s amint a képen is látszik, a „Megállni tilos!” tábla önmagáért beszél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában