Helyi közélet

2008.09.29. 11:44

Művészettel a beteg gyermekekért

<p>Jótékonysági vásár kezdődik szerdától az alkotóművészek munkáiból. &#160;<A href="http://www.szon.hu/hirek/im:szon:newspaper-kmtippek/cikk/muveszettel-a-beteg-gyermekekert/cn/szon-news-km_01-20080929-114209">Bővebben. Az egyesületről szóló információ letölthető <IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B></B></A></p>

Nemes cselekedetet vállalt fel a Kárpátok Művészeti és Kulturális Egyesület azzal, hogy jótékony kezdeményezést keltett életre.

Az Őry László és Szagán Mihály által alapított szervezet október 1-31-ig az alkotóművészek munkáiból olyan vásárt tart, melynek bevételéből egyrészt a Jósa András Oktató Kórház Beteg Gyermekekért Alapítványa részesül, másrészt pedig az egyesület alkotóháza is megszülethet ezáltal.

A Víz utca 42. szám alatt található galériát hétköznaponként 10-18 óráig lehet felkeresni, a http://www.kmke.hu oldalon pedig éjjel-nappal gyönyörködhetnek a művekben.

A magyar, kárpátaljai és erdélyi művészek táborát alkotja például Csorba István Kadosa festőművész, a Magyar Kultúra Lovagja, a galéria művészeti vezetője, dr. Kopriva Attila festőművész, a Kárpátaljai Képzőművészeti Főiskola tanszékvezetője, a Magyar Tudományos Akadémia tagja, Orosz Péter szobrászművész, Szeifried Zoltán kisvárdai festőművész, grafikus, Z. Tóth Sándor záhonyi festőművész és Micska Zoltán festőművész, Ukrajna érdemes művésze.

A vásár kettős jótékonysági célja összekapcsolódik: amennyiben az egyesület alkotóháza megépül, tárt karokkal várják a gyógyulni vágyó gyermekeket táborral és művészeti programokkal.

- Ladányi Tóth Lajos -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában