Helyi közélet

2008.09.18. 18:20

Olvasó kérdez: Adományvonal a mellrák elleni küzdelemért

<p>Nyírcsászári – Az egyik telefonszolgáltató adományvonalat hozott létre a mellrák elleni küzdelemért. Milyen telefonszámon segíthetek? – érdeklődött olvasónk Nyírcsászáriból.</p>

Az egyik telefonszolgáltató adományvonalat hozott létre a mellrák elleni küzdelemért. Milyen telefonszámon segíthetek? – érdeklődött olvasónk Nyírcsászáriból.

A mellrák elleni küzdelmet támogatják azok, akik a 1788-as adományvonalat hívják szeptemberben és októberben. Minden hívás vagy sms 100 forintot jelent az Egészség Hídja Összefogás Egyesületnek, amelynek célja, hogy csökkentsék a mellrák miatti halálozások számát. Idehaza évente több mint kétezren halnak meg ebben a kórban. A Telekom Adományvonal éjjel-nappal hívható.

Magyarországon a nőket a rosszindulatú daganatos megbetegedések közül legnagyobb arányban a mellrák sújtja. 2004-ben 2316 nő halálát okozta a betegség, a statisztikák szerint pedig minden kilencedik nő mellrákos. Az Egészség Hídja Összefogás egyik leglátványosabb tevékenysége a figyelemfelhívó séta, melyet minden év októberében rendeznek a Lánchídon.

- Palicz István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában