Helyi közélet

2008.09.30. 06:49

Pasi a kozmetikusnál – ciki vagy cuki?

<p>Nyíregyháza – A nők szívesen látogatnak kozmetikushoz: egyrészt szépülni vágynak, másrészt így nem maradnak le az aktuális pletykákról sem.&#160;<A href="http://video.szon.hu/members.szon_szerkesztoseg/kozmetikus.wmv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A>&#160;<A href="http://video.szon.hu/members.szon_szerkesztoseg/ferfiak-kozmetikus.wmv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

De vajon a férfiakat mennyire vonzza ez a szolgáltatás? Ciki, vagy már elvárt dolog, hogy egy férfi is kozmetikáztasson? Most megtudhatja!

Budapesten nagy népszerűségnek örvend a férfikozmetika. Számos üzlet erre szakosodott, így a vendégek szorongás nélkül vehetik igénybe ezt a szolgáltatást. Ugyanis a férfiakat még mindig frusztrálja, ha, egy fodrászaton vagy a manikűrösön keresztül jutva, betérnek egy kozmetikushoz és a hölgyekkel egy sorban várakoznak.

Pedig Nyíregyházán a kozmetikusok általában pénzszűke miatt megosztják a kibérelt helyiséget. Ebből kifolyólag a férfiak nem szívesen látogatnak el ilyen „zsúfolt” üzletekbe kozmetikáztatni. Ha mégis rászánják magukat, akkor vagy kiválasztanak egy olyan helyet, ahol elszeparáltan csak kozmetika működik, vagy inkább lemondanak a szépségápolás ezen válfajáról. Gyakorlatilag ezzel a ténnyel magyarázható, hogy Nyíregyházán nem virágzik a férfikozmetika.

Nagyné Bodzay Éva kozmetikus 27 éve dolgozik a szakmában és tapasztalatai alapján a férfiak 15 százaléka – főként 16-23 éves kor között - látogat el egy-egy szakemberhez.

„A férfiak tele vannak gátlásokkal, ha kozmetikázásról van szó. Ez még inkább fokozódik, amikor olyan helyiségben történik mindez, ahol dolgozik egy fodrász vagy egy manikűrös is, és ezen felül még pletykás nőszemélyek közt kell hosszabb időt tölteni. De ha rászánják magukat, a legkeresettebb az arckezelés, a gyantázás mellkasról és karról. Szemöldökszedést, csak akkor kérnek, ha az valóban torzonborz. Bár halkan megjegyezném, a férfiak rosszul tűrik a fájdalmat, hisztisebbek és hiúbbak a nőknél.”

A mai társadalom még nem nyitott a gyantázásra. Ez szűrhető le abból, hogy a Nyíregyházán megkérdezettek nagy része szerint az arckezelés és a masszázs még elfogadott, de a gyantázást már nőiesnek tartják.

Mit gondolnak a nők?

„Kell egy kis férfiasság. Viszont a hónalj ápolatlansága, amikor egy pasi atlétában távolról integet és kilobban a „dolog”, elviselhetetlen” – vallja Kovács Brigitta, aki szerint a hónaljon túl még a hát és a nyak szőrtelenítése is szükséges feltétel, ahhoz, hogy egy férfi vonzó legyen számára.

„Egy férfi annál kívánatosabb egy nő számára, ha szép bőre van – árulta el nekünk Plankné Bíró Andrea – de ha gyantázásról van szó, vagy szemöldökszedésről, az már úgy gondolom az ellenkezőjére fordítja a dolgokat, nekem nem férfias egyáltalán.”

Valóban igaz, hogy a férfiak még kényes témaként kezelik a kozmetikázást. Csak ritkán vallják be, hogy igenis igény tartanak ők is a szolgáltatásra. A legtöbben nőiesnek tartják a gyantázást, de az arckezelésen és a masszázson szívesen vesznek részt,a mit bátran vállalnak is.

Kapcsolódó cikkek:

- Kálnai Anita -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában