Helyi közélet

2008.09.21. 10:49

Pornó, mint hungarikum?

<p>Nem múlhat úgy el egy nap, hogy ne lehessen látni legalább egy pár női mellet vagy pucér feneket a televízióban.&#160; <STRONG>Matey István jegyzete</STRONG></p>

A műsorközlők pedig olyan körítésben adják elő a meztelen testrészek gazdáihoz tartozó történeteket, hogy néha vigyáznom kell, nehogy nekiessek a tévének. Belőlem mindezt nem kifejezetten szexuális izgalmi állapot, hanem valami egészen más váltja ki.

Kis ország ez a Magyarország, sokan nem is képesek elhelyezni a térképen. Ahogy korábban kiderült Paris Hilton szerint Európának London a fővárosa, és hogy itt mindenki angolul beszél. Pedig sok híres tudóst, feltalálót, művészt, sportolót adott már ez az ország a nagyvilágnak. Manapság azonban teljesen más irányból visszük be az országunk nevét a köztudatba. A kőkemény pornóipar az, amelyben a „mi” lányaink igen előkelő helyeket foglalnak el. Rajtunk kívül, persze, nem is biztos, hogy mások tudják, hogy a filmekben látható, angol szinkronhanggal pihegő, szintén angol fantázianévvel ellátott hölgyemények igazi hungarikumok.

Pardon, egy kissé talán elragadtattam magam. Meglehet, rosszul fogalmaztam, mivel az esti „nem is tudom, minek nevezzem” tévéműsorokban holmi világsztárokat és az erotikus iparban dolgozó színésznőket említenek. Lehet, hogy az én kissé konzervatív felfogásom az oka mindennek. Számomra az erotika nem jelent egyet a durva, néhol gusztustalan „nudista gimnasztikával.” A színészetről pedig nekem a színházak jutnak az eszembe, nem az orgazmus mesteri fokra fejlesztett szimulálása.

Már elmúlt az idő, amikor még a meztelen test mutogatása szégyenteljes volt. A pucérkodós címlapokra felkért hölgyeknek tényleg csak a hiúságukat használják ki a szerkesztők, ahogy a híradásokból kihámozható? Én persze lehetek naiv, elhihetem, hogy mindenki csak a megtiszteltetés miatt vállal ilyesmit, és nem a súlyos forintokért. Az effajta megnyilvánulások pedig, egyre inkább azt sulykolják a mai nemzedékbe, hogy a meztelenség és az erkölcstelenség nem elítélendő. Régebben, ha egy lány falatnyi szoknyát vett föl, sokan megszólták. Ma már a feneket ilyesmivel eltakarni egyenesen vétek.

Egy bizonyos kör büszke a pornós elismerésekre, s arra, hogy országunknak ismertség lett szerezve. Azt azonban nem tudom, Magyarországnak mennyire van szüksége rúdon és lepedőn szerzett hírnévre.

Kapcsolódó cikkek:

Matey István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában