Helyi közélet

2008.09.15. 15:04

Átfogó közúti ellenőrzéseket tartottak

<p>TISPOL (Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata) Műveleti Csoportjának éves terve alapján szeptember 9–11-én Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is átfogó közúti ellenőrzéseket tartottak.</p>

Az európai kampány kifejezetten a biztonsági öv és a gyermekbiztonsági rendszer előírásszerű használatának ellenőrzésére irányult, mely a járművezetőkre és az utasokra egyaránt kiterjedt.

Az ellenőrzésnek különös aktualitást ad, hogy Magyarországon a biztonsági öv használat mértéke sajnálatos módon alacsony (48-62 %), melyet a jövőben a jelenlegi szintről legalább az európai átlagra (90 %) szükséges emelni. A halálos sérülések megelőzésében a passzív biztonsági eszközök szerepe kiemelten nagy.

Az akcióban 459 rendőr mellett részt vettek polgárőrök, közlekedési ellenőrök, valamint a Vám és Pénzügyőrség munkatársai.

A biztonsági öv vagy gyermekülés használatának elmulasztása miatt 185 személynek összesen 662.000 forintról állítottak ki helyszíni bírság csekket, 16 ember ellen pedig szabálysértési feljelentést tettek.

Ittasságot 697 esetben ellenőriztek, alkoholos befolyásoltság miatt négy vezetői engedélyt vettek el. Tizenkét forgalmi engedélyt kellett bevonni, ebből 7-et érvénytelenség, kettőt a gépkocsi műszaki állapota miatt.

Gyorshajtás miatt 10 helyszíni bírságot osztottak ki összesen 168.000 Ft értékben, hat vezető ellen pedig szabálysértési eljárás indult.

Az akcióban a fentieket is beleértve összesen 386 személyt helyszínbírságoltak meg 2.064.000 Ft értékben, valamint összesen 107 szabálysértési- és 12 büntetőfeljelentés született.

- Fülöp Gergely r. főhadnagy, szóvivő- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában