Helyi közélet

2008.10.22. 08:18

Csúcstechnológiával jelölt kerékpárok Nyíregyházán

<p>Nyíregyháza&#160;- A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság és az Artep Kft. együttműködési megállapodása alapján október 22-én tartják Nyíregyházán „a jelölés napját”.</p>

13.00 és 17.00 óra között az első száz érkező kerékpárját mikropontos eljárással díjmentesen megjelölik és rendőrségi nyilvántartásba veszik.

A rendezvény helyszíne: a főkapitányság Szabadság téri bejárata melletti parkoló.

A DataDotDNA, és a DataTraceDNA jelölési technológia a jelenleg egyik legfejlettebb lopás ellenes technológia, melynek során mikropontok, valamint nanotechnológia alkalmazásával gyakorlatilag bármilyen értékes ingóságot (gépjárműveket, ékszereket, szobrokat, festéket…stb.) egyedi, meghamisíthatatlan azonosítóval tudnak ellátni.

Az eljárás során spray formában, illetve szabad szemmel alig látható un.

mikropontok formájában viszik fel az adathordozót a jelölni kívánt területre, amit később kézi mikroszkóppal vagy speciális szkennerrel tudnak leolvasni. A jelölés nem tüntethető el az eltulajdonított tárgy feldarabolásával, de még égetésével sem.

ő száz érkező kerékpárját mikropontos eljárással díjmentesen megjelölik és rendőrségi nyilvántartásba veszik - tájékoztatta szerkesztőségünket Fülöp Gergely rendőr főhadnagy.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában