Helyi közélet

2008.10.04. 17:25

„Abba haljunk bele, hogy semmi bajunk!”

<p>Nyíregyháza - Életmód napot tartott szombaton a Napfény Életmód és Közművelődési Egyesület Nyíregyházán, az Inczédy György középiskola dísztermében. <dia width="900" height="700" alt="„Abba haljunk bele, hogy semmi bajunk!” 2008.10.04."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/_Abba_haljunk_bele__hogy_semmi_bajunk___200/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="„Abba haljunk bele, hogy semmi bajunk!” 2008.10.04." /></a></dia></p>

Testi-lelki egészségünk karbantartásával hosszabb és minőségibb életet élhetünk.

Prof. dr. Török Szilveszter természetgyógyász a kozmikus családtervezési módszerről és a holdfázisok szerepéről tartott előadása mellett számítógépes állapotfelmérést (Nutri-Energetics) végzett.

A kínai szervóra rendszer titkai Szűcs Károly természetgyógyász jóvoltából tárultak föl a hallgatóság előtt, amit dr. Nagy Tibor főorvos fontos-frontos gondolatmenete követett az orvosmeteorológiáról. Hengsperger Cecilia iparművész alkotásait Székhelyi Edit festőművész mutatta be az érdeklődőknek.

Az életmód napot Palicz István, a Kelet-Magyarország újságírója nyitotta meg.

Elmondta: az utóbbi időben egyre nagyobb hangsúlyt kap a médiában az egészséges életmódra ösztönzés, a társadalmi szemléletváltás fontossága. A jövőre tíz éves jubileumát ünneplő Napfény Életmód és Közművelődési Egyesület hónapról hónapra különleges programokkal megterített „svédasztallal” várja mindazokat, akiknek fontos egészségük megőrzése, visszaszerzése és a közművelődés.

Az egészségügyi és természetgyógyászati előadások, életmód napok, konferenciák és tanfolyamok sikere magáért beszél, tavaly a civil szervezet közel 600 programjára több mint 10 ezren voltak kíváncsiak!

Testi-lelki egészségünk karbantartásával hosszabb és minőségibb életet élhetünk. Örök életről persze így sem álmodhatunk, ám sokatmondónak találtam egy Nyíregyházán lencsevégre kapott grafiti üzenetét, miszerint: „Az egészséges életmód hívei elég hülyén fogják magukat érezni, amikor fekszenek a kórházban, és belehalnak abba, hogy semmi bajuk!” – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában