Helyi közélet

2008.10.25. 12:49

Emléktábla avatás Jármiban

<p>Jármi - Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) és az Összefogás a Magyar Családokért Országos Egyesület 1956-os forradalom és szabadságharc emléke előtt tisztelgő megyei központi ünnepségére idén Jármiban került sor.</p>

Az eseményen köszöntőt mondott az esemény két házigazdája: Kiss András, az IKSZ Észak-Alföldi Regionális Szervező Titkára és Borbás Krisztián, a KDNP Jármi Községi Szervezetének elnöke. Majd díszvendégként ünnepi köszöntőt mondott Fülöp István, a választókerület országgyűlési képviselője.

Ezek után ünnepi ökumenkius Istentiszteletre került sor, melyet Koós Csaba Levente református lelkész és Beregi István görög-katolikus parochus celebrált.

Ünnepi beszédet mondtak az ünnepség díszvendégei: Seszták Oszkár, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Közgyűlés elnöke, Dr. Tilki Attila, Fehérgyarmat polgármestere, a FIDESZ-MPSZ megyei elnöke, országgyűlési képviselő és Soltész Miklós, országgyűlési képviselő, a KDNP frakcióvezető-helyettese, a FIDESZ-KDNP szövetség Népjóléti Kabintenjének vezetője.

Az ünnepi műsorról a helyi Akácvirág Nyugdíjas Klub énekesei, valamint Tóth Zoltán, az IKSZ Jármi Községi Szervezetének elnöke gondoskodott, aki verssel emlékezett meg a hősökről.

Az ünnepség után az emléktábla avatására került sor, mely az 1956-os forradalom és szabadságharc jármi hőseinek állít emléket, s melyet az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség és az Összefogás a Magyar Családokért Országos Egyesület állíttatott a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Önkormányzat támogatásával.

Az emlékművet Seszták Oszkár Elnök Úr és Borbás Krisztián leplezték le, majd a református lelkész megáldotta és a görög-katolikus parochus megszentelte. Az emlékmű avató verset a jármi Reményik Sándor cserkészcsapat képviseletében Koós Mátyás szavalta el. Ezek után a megemlékező jelenlévők és díszvendégek elhelyezték ünnepi koszorúikat.

Borbás Krisztián az eseményről elmondta: "Szívből örülök, hogy ilyen sokan megjelentek az ünnepségünkön, hogy ilyen sok embernek fontos volt a közös emlékezés a hősökre. Emellet természetesen igazán megtisztelő volt községünknek, hogy itt került sor erre a megyei ünnepségre és hogy ennyi neves díszvendég emelte a rendezvény fényét jelenlétével. Annak pedig kiváltképp örülök, hogy egy emléktábla elhelyezésével végre mi, jármiak is méltó emléket állíthattunk a hősök tetteinek, mely hiszem, hogy példaként szolgál az eljövendő korok fiataljai számára."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában