Helyi közélet

2008.10.15. 13:09

Hallgat a Nyíregyházán késelő rabló

<p>Nyíregyháza - A hétfő esti rablott pénzből berúgó, majd indok nélkül 12-szer szúró gyanúsítottat a rendőrség kihallgatta, ám ő nem tett vallomást.</p>

A rablótámadás áldozatát már korábban kihallgatták, a szurkálás áldozatát ugyancsak sikerült meghallgatni. Egészségi állapota továbbra is súlyos – adott tájékoztatást a botrányos ügyről Fülöp Gergely rendőr főhadnagy.

Az ügy a nyomozás lezárása után kerülhet át az ügyészségre, ahol döntenek a vádemelésről. Az már most is gyanítható, hogy a büntetett előéletű 39 éves férfi súlyos büntetésre számíthat. A szakértői vélemények függvényében akár az aljas indokból elkövetett emberölés vádja, kiegészítve a rablás vádjával előterjesztésre kerülhet, aminek halmazati büntetés lehet a következménye. Az általános gyakorlat szerint előfordulhat, hogy 8-10 éves szabadságvesztést kaphat az őrizetben lévő támadó. A körülmények természetesen még módosíthatnak az ügy megítélésén, a végső szót a bíróság mondja ki az ügyben.

Kapcsolódó cikkek:

- Pusztai Sándor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában