Helyi közélet

2008.10.02. 12:16

Hazalátogattak Flóratanyára

<p>Flóratanya - Nemcsak a szórakoztatóműsort volt érdemes megtekinteni, hanem a szép kis templom belsejét is, mely a tanya központjában a hívek lelki épülését, vallásuk gyakorlását szolgálja.</p>

Van egy nap minden évben, amely a Flóratanyán élő embereké. Szeptember elején negyedszer találkoztak Flóratanya lakosai és a baktalórántházi emberek azon a rendezvényen, amelyet a baktalórántházi önkormányzat szervezett.

Fontos, hogy a tanyán élő 40-45 ember is részese legyen mindazoknak az eseményeknek, amelyek Baktalórántházán történnek. A tanya központja megélénkült ezen a napon, nyüzsgött a sok embertől, a látogatóktól. A tanyáról elszármazottak közül is sokan „hazajöttek” ezen a napon.

Nagy Lajos polgármester köszöntője után tájékoztatta a „flórasiakat” az egy év óta történt fejlődésről. Nemcsak a szórakoztatóműsort volt érdemes megtekinteni, hanem a szép kis templom belsejét is, mely a tanya központjában a hívek lelki épülését, vallásuk gyakorlását szolgálja. A műsor ideje alatt lehetett lovas hintón kocsikázni a tanyán körben.

A Reguly Antal Általános Iskola mazsorett csoportjának zenés-táncos attrakciói után kb. még egy órán át szórakoztatták a közönséget a fellépők. Volt modern tánc, cigány tánc, népdal és sláger éneklés, break, majd tánczenénél táncolhattak akik bírták.

A babgulyás és a körömpörkölt bizonyára ízlett mindenkinek, ami szintén a baktalórántházi önkormányzat jóvoltából készült, a „flórasiak” és a vendégek éhségének csillapítására.

A Flóratanyán élő emberek szerint is közösségformáló és összekovácsoló ereje van ennek a napnak nemcsak az itt élő, de a tanyai és a baktalórántházi lakosok is megismerik jobban egymást. Ilyenkor érzik, hogy rájuk is odafigyelnek, remélik ebből a kezdeményezésből hagyomány lesz, és jövőre is folytatódik – tájékoztatta szerkesztőségünket Némethné Csubák Éva.

- M. Magyar László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában