Helyi közélet

2008.10.11. 12:26

Kihasználjuk az utolsó napsugarakat

<p>Nyíregyháza – Az október eddig kegyeibe fogadott minket, és napsütéses délutánokkal kényeztet. Hétköznap Nyíregyháza belvárosában szétnézve mindenki padokon ücsörög és lenge öltözékben sétál.&#160;<A href="http://video.szon.hu/members.szon_szerkesztoseg/hetvege-oktober-idojaras-seta.wmv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

Hétvégén pedig minden órát a szabadban töltünk, amíg csak lehet profitálunk a napsugarakból. Mit csinálunk a napsütéses hétvégén? Megtudhatja!

A nyíregyháziak örülnek a szép időjárásnak. A megkérdezettek munka után szívesen tesznek egy romantikus sétát párjukkal, viszik el a kedvenc kutyusuk egy parkba. Aki hétvégén nem dolgozik, biztos, hogy pihenésképp a szabadban tölti majd minden idejét, kihasználva a „vénasszonyok nyarát”.

„Legalább így kevesebb lesz a fűtésszámla” – vallja az egyik járókelő, a körülötte lévő ismerősök pedig mind egyöntetűen helyeselnek.

A mezőgazdaságban dolgozóknak is kapóra jött a meleg időjárás, hiszen a hétvége folyamán remek alkalom nyílik almaszedésre és a szőlő leszüretelésére is.

Az idősebbek is szívesen üldögélnek kint a padon: az egyik játszótér közelében a nagymama-korú hölgyek szinte minden nap találkoznak a megbeszélt időben, és beszélgetéssel ütik el a szabadban töltött időt. A találkozó természetesen a hétvége folyamán sem maradhat el.

A fiatalok is mind kimozdulnak a lakásból, tele a tér élettel, az utak biciklizőkkel, a jobb időnek köszönhetően pedig az éjszakai buliba is szívesebben indulnak el, mivel nem kell túl rétegesen öltözni.

- K.A.-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában